Els delictes a Lloret baixen un 14% durant aquest estiu respecte el 2019

Aleshores es van registrar 2.185 actuacions i enguany 1.881

La Policia Local de Lloret de Mar (Selva) i Mossos d’Esquadra han donat a conèixer les dades delinqüencials de la temporada d’estiu al municipi. Es tracta concretament del període del 20 de juny al 4 de setembre.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Jordi Sais, explica que “hem registrat un total de 1.881 fets delictius denunciats a Lloret durant la temporada d’estiu el que suposa un descent respecte el mateix període de l’any 2019, que va ser de 2.185”. En percentatges això significa una disminució del 13,91% entre ambdós anys.

En aquests delictes s’inclouen els furts, els robatoris amb força, els robatoris amb violència i/o intimidació, els danys contra les persones, les estafes, els robatoris a l’interior de vehicles, estrebades o els robatoris a establiments hotelers i domicilis entre d’altres.

En general totes les tipologies de fets delictius com robatoris amb força, robatori amb força a l’interior de vehicles, els furts o els robatoris a establiments o hotels han baixat respecte al 2019 exceptuant els robatoris amb violència i/o intimidació que han augmentat. En paraules del regidor de Seguretat Ciutadana “Hi havia un grup de joves que es dedicaven a cometre robatoris amb força i violència, sobretot a la nit, però aquest grup es va poder detenir, amb dos ingressos a presó, i el grup va deixar de ser operatiu”.

Pel que fa els delictes contra les persones les xifres de violència domèstica es mantenen com el 2019 amb5 incidències; les agressions sexuals pugen de 5 a 9 i han disminuït les denúncies per abusos sexuals, de 6 a 4.

Pla d’Estiu

El Pla d’Estiu de la Policia Local de Lloret per aquest estiu s’ha reforçat respecte al 2019 amb més dispositius de seguretat i accions preventives. Durant tot l’estiu la Unitat Canina de la Policia Local de Lloret ha estat treballant a les tardes i a les nit en tasques de Seguretat Ciutadana especialment pel que fa a la tinença d’estupefaents. També s’ha establert controls periòdics d'alcoholèmia i de substàncies estupefaents així com vigilància preventiva amb patrullatges en urbanitzacions i el nucli antic.