Mor el pilot de l'ultralleuger estavellat en un camp de Viladamat

Els Bombers han hagut d’excarcerar el cos

ACTUALITZAT 19:34h | L'home de 54 anys i veí de Llambilles que pilotava l’ultralleuger accidentat aquesta tarda després de caure en un camp proper a l’aeròdrom Air Sport de Viladamat (Alt Empordà), ha mort segons ha pogut saber El Gerió Digital i han confirmat fonts dels Mossos d'Esquadra.

L’avís l’ha donat a les 14:36h un testimoni que és pilot comercial, i que ha vist com l'aeronau perdia altura i colpejava contra el terra poc després d'enlairar-se. Fins allà s'hi han desplaçat agents dels Mossos d'Esquadra juntament amb agents d'investigació del cos i la Unitat Tècnica de Seguretat Aèria.

També si han desplaçat tres dotacions dels Bombers de la Generalitat que han treballat per treure el cos de l'interior de l'ultralleuger, ja que ha quedat atrapat entre la ferralla i posteriorment li han practicat tasques de reanimació. L’aparell ha caigut a un camp, de fàcil accés, i l’accident no ha generat cap incendi. Tot i això, en arribar ràpidament els efectius han muntat una línia d’aigua i hi han tirat escuma per l’entorn de l’aeronau per evitar ignicions pel vessament de combustible.

Per la seva banda han arribat al lloc del sinistre una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i l'helicòpter medicalitzat. Els sanitaris han continuat amb la reanimació però sense èxit. A l'interior de la nau no hi viatjava ningú més.

La investigació del sinistre, del qual se’n desconeixen les causes, està inicialment en mans de la Unitat d’Investigació de Roses dels Mossos d’Esquadra. Per a aquest accident, la Direcció General de Protecció Civil ha posat en prealerta el Pla especial per a emergències aeronàutiques a Catalunya, AEROCAT.