L'Escala inicia la restauració de la històrica teranyina Paca

Té 40 anys d'antiguitat i és l'última que es va construir al municipi

Coincidint amb l'inici del IV taller de restauració d'embarcacions tradicionals de l'Escala (Alt Empordà) celebrat aquest dissabte passat, s'ha iniciat la restauració de la històrica teranyina "Paca", la darrera embarcació de pesca d'aquest tipus feta a l’Escala ara fa 40 anys, que es va salvar in extremis del desballestament i va tornar al municipi fa uns mesos amb l'objectiu d'incorporar-la al patrimoni del Museu de l’Escala i ajudar a difondre el patrimoni pesquer local.

Aquesta a ser la darrera barca de teranyina construïda a les Drassanes Sala de l’Escala, les drassanes en actiu més antigues de la Mediterrània occidental. Precisament és en aquestes drassanes on s'està duent a terme la restauració. S'ha començat els primers passos coincidint amb el taller de restauració d'embarcacions tradicionals, que arriba a la seva quarta edició i en què hi ha un total de 7 participants.

Després del taller, que consta de quatre sessions, els treballs de restauració continuaran a les drassanes, on es preveu que es pugui completar la feina cap a finals d'aquest any, amb l'objectiu que la "Paca" pugui tornar a navegar a principis de l'any vinent. Paral·lelament s'està tramitant el seu reconeixement com a embarcació històrica, ja que la seva destinació serà precisament la d'incorporar-la com un element més de la difusió del patrimoni pesquer local fent visites, rutes i accions escolars, entre d'altres.