La CUP de Santa Coloma denuncia ''falta de responsabilitat'' en la gestió de la piscina municipal

Demanen la reobertura de l'equipament i la creació d'una empresa pública que el gestioni

La CUP de Santa Coloma de Farners (Selva) ha denunciat el que qualifica de ser una "greu falta de responsabilitat dels equips de governs municipals" en permetre que l'empresa Sport Assistance 2000 gestionés des del 2007 la piscina coberta. No només això, els cupaires consideren que el tancament de l'equipament és responsabilitat de l'alcalde, Joan Martí (ERC), que li "corresponia el control del concessionari i vigilar la correcta prestació del servei".

El tancament de la piscina, que es va fer efectiu el 8 d'agost, ha deixat sense feina els treballadors deixant-los en una situació d'incertesa. "L'ajuntament sap que quan arribem a judici serà obligat a subrogar-ne els contractes, restablir-los al lloc de treball i a pagar-los els sous endarrerits des del passat mes d’agost de 2022", assenyala el partit a l'oposició.

En segon lloc també fan referència als usuaris que en tancar l'equipament s'han quedat sense un servei que molts havien pagat per avançat i que, en d'altres, "significa un greuge important per a la seva salut".

Els Cupaires pronostiquen que si l'equipament segueix tancat gaire més temps es pot deteriorar i degradar, "com passa des del 2015 amb el Teatre Municipal". Per tot això proposen la intervenció administrativa del servei i la reobertura de la piscina, fer una auditoria del servei prestat, subrogar la plantilla laboral, la creació d'una empresa pública que gestioni les instal·lacions i, finalment, celebrar un ple extraordinari on l'equip de govern expliqui quines mesures pensa prendre per a tornar a obrir la piscina.