4 anys de presó per ruixar l'interior d'un bar de Puigcerdà amb benzina i calar-hi foc

Arran de l'incendi, dues persones van haver de ser ateses per inhalació de fum

Un acusat ha reconegut els fets i ha acceptat 4 anys de presó per ruixar l'interior d'un bar de Puigcerdà (Cerdanya) amb benzina i calar-hi foc. El processat ha explicat al judici, que s'ha fet aquest dilluns a la secció quarta de l'Audiència de Girona, que el 5 d'abril del 2018 va estar consumit drogues i alcohol perquè era addicte de llarga durada.

Dins el bar, segons la seva versió, hi havia l'home que li havia estat proporcionant les substàncies i es va enfadar perquè l'última dosi que li havia venut "no estava bé". Com a venjança, va anar a comprar 1,85 litres de gasolina i va perpetrar l'atac. Dues persones van haver de ser ateses per inhalació de fum i l'acusat ha acceptat pagar una multa de 180 per dos delictes lleus de lesions.

El processat s'enfrontava inicialment a 14 anys de presó per un delicte d'incendi i 1.800 euros de multa pels dos delictes lleus de lesions. La fiscalia li ha apreciat dues atenuants. La primera, de dilacions indegudes perquè el cas ha trigat quatre anys en arribar a judici i la segona per drogoaddicció. Això ha suposat una rebaixa de petició de pena fins als 4 anys pel primer delicte i multes per valor de 180 per les lesions lleus. La defensa s'hi ha adherit i el judici ha quedat vist per a sentència.

L'acusat ha reconegut que cap a les set de la tarda del 5 d'abril del 2018 va anar fins a una benzinera de Puigcerdà a comprar 1,85 litres de gasolina. Tenia un objectiu clar en ment. Segons ha dit al judici, havia estat consumint drogues i alcohol i va decidir provocar un incendi a un bar de la població com a "venjança" cap al seu camell, que en aquell moment estava a l'interior del local. El processat ha argumentat que la darrera dosi que li va vendre "no estava bé", es va enfurismar i va "perdre el cap".

Amb la garrafa de benzina, va entrar al bar situat al carrer de Querol i va començar a ruixar la barra, les lleixes, la màquina enregistradora i la cafetera. Després, va encendre un encenedor i va provocar l'incendi.

Com a conseqüència del foc, hi va haver una deflagració que va afectar, també, la primera planta del local. El processat va fugir però el van detenir poc després. Tots els clients i treballadors del bar van haver de sortir o ser evacuats pels Bombers i, segons recull la fiscalia, dues víctimes van haver de ser ateses per inhalació de fum. L'acció de l'acusat també va causar desperfectes a l'establiment.

A banda de la pena de presó, la fiscalia vol que indemnitzi l'asseguradora del bar amb 5.294,58 euros pels estralls que van cobrir, amb 100 euros a una de les víctimes que va resultar lesionada i amb 50 a l'altre.