La Jornada Científica de la Fundació Salut Empordà 
arriba a la desena edició

L’esdeveniment, de caràcter intern, tindrà lloc el dimarts 4 d’octubre

La Sala d’Actes de l’Hospital de Figueres (Alt Empordà) acollirà el 4 d'octubre la desena edició de la Jornada Científica de la Fundació Salut Empordà (FSE), un esdeveniment de caràcter intern organitzat amb especial implicació de la Comissió de Recerca de l’entitat.

L’acte servirà per difondre la producció científica dels professionals de la Fundació de l’any 2021. En aquesta ocasió, es presentaran 18 comunicacions repartides en tres taules, pòsters, comunicacions orals i publicacions.

Com a novetat, i d’acord amb les directrius que marca el Pla Interdepartamental i intersectorial de salut pública de la Generalitat en el document ‘Menjar sa i moure’s en reunions de treball, jornades i congressos’, la sessió posarà èmfasi en les pauses actives, per tal d’evitar llargues estones d’immobilitat física i afavorir la concentració dels assistents.

La jornada comença a les 8 del matí i acaba a les 14 h, i entremig s’han previst dues pauses actives: una a les 10.10 h, moment en què se servirà un esmorzar saludable servit per la Cafeteria de l’Hospital que compta amb el certificat AMED de cuina mediterrània, i una altra a les 11.50 h. Les dues pauses estaran dirigides per Maica Rubinat, coordinadora territorial del Pla d’Esports i Activitat Física, Esport i Salut de la Generalitat de Catalunya a Girona.

La Jornada Científica de la Fundació és un esdeveniment de caràcter intern que té per objectiu oferir als professionals l'oportunitat de compartir informació sobre què estan fent en el seu camp i donar a conèixer les inquietuds relacionades amb el progrés del coneixement en el sector sanitari i la seva aplicació pràctica. S’entregaran tres premis en metàl·lic que distingeixen el millor pòster, la millor comunicació oral i la millor publicació.
El jurat estarà format per una desena de persones, entre les quals hi ha membres de la Comissió de Recerca i professionals de la Fundació.

Per primera vegada, el programa de la jornada inclou una taula rodona, presentada pel cap de servei de Farmàcia, Ferran Bossacoma, amb la intervenció de Biel Mercadal, farmacèutic a l’Hospital Mateu Orfila de Menorca, que parlarà sobre què són els PREMs i PROMs i la seva aplicació en assistència i recerca; Elisenda de la Torre, membre de la Lliga Reumatològica Catalana i experta en Patient Advocacy, que aportarà l’experiència dels pacients, els PREMs i PROMs; i Àngels Roca, presidenta de l’Associació ASIA, i Maite Carreras, tresorera de la mateixa entitat, que explicaran què són ASIA i la figura del pacient expert.

La jornada es farà de manera mixta. Qui ho vulgui la podrà seguir des de la Sala d’Actes de l’Hospital de Figueres i també es retransmetrà en directe a través del canal de YouTube de la Fundació Salut Empordà.