Sant Hilari recupera la Fira Guilleries després de dos anys sense celebrar-se

Tindrà lloc el cap de setmana del 15 i 16 d'octubre

El municipi de Sant Hilari Sacalm (Selva) prepara la celebració de la cinquena edició de Fira Guilleries, que tindrà lloc el cap de setmana del 15 i 16 d’octubre després d'un hiatus de dos anys degut a la pandèmia. La fira destaca per potenciar el territori i tots els seus pols d'atracció concentrats en el paisatge, la cultura, la gastronomia i els productes locals.

Les parades de Fira Guilleries s’escamparan al llarg dels carrers del nucli antic amb un mercat de productors locals d’alguns municipis de les Guilleries i una zona d’artesans d’arreu de Catalunya. Es vendran maduixes, formatge, pa, dolços, peces de torneria, cerveses, ratafia, cremes, ungüents i roba. També es podran veure demostracions d’oficis com el de cisteller o el de ceramista i el Centre Artesà de la Torneria ensenyarà com es treballa la fusta.

A més a més, es faran rutes guiades per endinsar-se a les Guilleries i concerts amb artistes com Marta Frigola, Leyla, Atenea Carter i Soul of Sound. Les famílies que passegin per Fira Guilleries podran gaudir amb activitats per a infants com, per exemple, els jocs gegants de fusta, els tallers de planter o l’espectacle infantil Atrapahits dels Atrapasomnis.

Tot i que la fira serà el cap de setmana del 15 i 16 d’octubre, el divendres ja hi haurà propostes d’oci i culturals relacionades amb les Guilleries. Per exemple, es farà la presentació del llibre “Gorgues, entre el lleure i la conservació”.

Els pobles que participen a la Fira Guilleries, a part de Sant Hilari, són Osor, Susqueda, Vilanova de Sau, Espinelves, Viladrau, Sant Sadurní d’Osormort, la Cellera de Ter i Sant Julià de Vilatorta.