Recullen firmes contra la futura ciutat esportiva del Girona FC a Vilablareix

La iniciativa s'ha engegat a través de la plataforma Change.org

La plataforma Salvem Vilablareix Rural ha iniciat una campanya de recollida de signatures per mostrar el seu rebuig a la possibilitat que el Girona FC construeixi la seva futura ciutat esportiva en una zona de camps a Vilablareix (Gironès) coneguda com el Pla de la Massana. La iniciativa s'ha endegat a través de la plataforma Change.org i a hores d'ara ja porten 300 signatures digitals recollides i esperen arribar al mig miler.

En el manifest que acompanya la petició asseguren que el projecte malmetria el "pulmó verd" del municipi i que, alhora, aquella "zona rural i agrària del poble és un entorn paisatgístic, ecològic i econòmic que cal protegir de la voraç pressió urbanística i especulativa". Per tot això els signants reclamen al Girona FC que busqui altres emplaçaments pel seu projecte urbanístic els quals "no suposin un atemptat contra l’entorn".

Per la seva banda Unió de Pagesos (UP) també va manifestar el seu rebuig a la ciutat esportiva per la pèrdua que podria suposar de sòl agrari al Pla de la Massana. Segons el sindicat va recordar el passat agost que aquesta és la última extensió per a conreus del municipi i gaudeix de protecció agrícola per part del consistori.

De fet, Unió de Pagesos recordava que Vilablareix té poc més de 3.000 habitants, però compta amb una de les ràtios d'urbanització més alta de Girona i amb molt poca superfície per a usos agrícoles. Per això el sindicat proposava diverses alternatives on situar el complex esportiu que no comprometin a la pagesia com ho fan amb el Pla de la Massana.