El 6è Sea Otter Europe de Girona clou amb més de 57.000 visitants

Les proves esportives han comptat amb més de 4.000 ciclistes

La sisena edició de Sea Otter Europe Costa Brava-Girona Bike Show ha tancat avui les seves portes havent superat les previsions de l’organització amb més de 57.000 visitants que durant els tres dies han visitat el festival ciclista.

L’ampliació de la zona expositiva ha permès assumir el creixement del 30% de marques expositors, amb un total de 350 firmes internacionals que han mostrat aquests dies els seus productes en més de 220 estands de bicis, bicis elèctriques, complements i tecnologia aplicada al ciclisme.

Pel que fa a nivell competitiu s'han registrat més de 4.000 ciclistes que han omplert la quinzena de curses organitzades, tant per a esportistes amateurs com les que han permès veure en acció a campions del món, medallistes olímpics i esportistes d’elit, masculins i femenins, de totes les disciplines ciclistes.

I un any més el Demobike s’ha mostrat com una de les propostes més atractives de Sea Otter Europe. Les 30 marques que hi han pres part han fet sortir diverses vegades tots els models que s’oferien, amb més de 3.000 sortides als circuits dissenyats amb aquesta finalitat. Les noves rutes urbanes creades aquest any, també han permès veure molts models de bicis familiars i urbanes voltant per l’entorn del festival i pels carrers del centre de Girona.

Es tanca així l’edició més multitudinària d’aquet festival ciclista que ja treballa en la nova edició que es celebrarà de nou a Girona i la Costa Brava, del 22 al 24 de setembre de 2023.

Competicions

A primera hora del matí la cicloturista de Sea Otter europe, la Continental Ciclobrava ha arrencat amb 1.200 participants i tres distàncies de 70, 100 i 140 km. Totes transcorren per algunes carreteres de l'interior de Girona i la Costa Brava.

Tot seguit, ha arribat el protagonisme del gravel amb la Girona Gravel Ride, modalitat ideal per recórrer alguns dels paisatges de l'entorn de Girona. Al migdia, arribava la cursa masculina elit de la Continental Super Cup Massi, darrera prova del Campionat 2022. Aquest és un dels campionats més prestigiosos del món de XCO per la quantitat de punts UCI en joc i pel gran nivell dels participants.

Hi eren presents noms com els del subcampió del món de XCO David Valero (BH Templo Cafes), el francès Victor Koretzky (B&B hotels), Simon Andreassen (Cannondale) o Jofre Cullell (Primaflor-Mondraker) a part de tota l’armada de l’equip Massi, entre molts altres.

El guanyador ha estat Koretzky. El francès s'ha escapat a meitat de carrera i ha aconseguit agafar un ampli avantatge amb els perseguidors fins al final. Pocs segons després han arribat a l'esprint el danès Andreassen i Cullell, per aquest ordre.