Suu i Jordi Hurtado, Anxova d’Or i pregoner de la Festa de l’Anxova de l’Escala 2022

Els actes tindran lloc el 2 d'octubre

La cantant Suu i el presentador de televisió Jordi Hurtado han estat escollits aquest any pel sector anxover i l’Ajuntament de l’Escala (Alt Empordà) com Anxova d’Or i pregoner de la Festa de l’Anxova 2022 respectivament. El periodista fa molts anys que té casa a l’Escala i hi fa llargues estades. També la cantant ha fet estades a l’Escala com a punt d’estiueig i en el seu darrer àlbum s’inclou la cançó “Tu a Menorca i jo a l’Escala”.

La Festa de l’Anxova se celebrarà el proper 2 d’octubre. El programa comença amb el pregó i el lliurament de l’Anxova d’Or, a les 11:30h, a la Punta. Tot seguit es farà la tradicional degustació popular d’anxoves de l’Escala, seguida de la cantada d’havaneres amb el grup Oreig de Mar (12h, a la Riba).

 "Aquest any podem recuperar totes les activitats amb normalitat i esperem molt bona resposta a una Festa i una Ruta que formen part d'una programació que any a any va allargant la temporada turística", remarca la regidora de Promoció Econòmica i Turisme, Marta Rodeja.

En la mateixa línia s'expresava Enric Fanlo, en representació del sector anxover a la presentació de la Festa de l'Anxova, remarcant que tot i que alguna activitat, com l'entrega de distincions, s'ha pogut fer durant la pandèmia, l'anxovada popular no s'havia pogut fer des del 2019. Fanlo també tenia un record per Francesc Moner, Xillu, que va ser un dels iniciadors de la Festa de l'Anxova i ha mort aquest any.

Ruta de la Tapa

Un any més, es programa també la Ruta de la Tapa de l’Anxova. Hi participaran un total de 23 locals, que oferiran les seves propostes basades en l’anxova. Aquest any, la ruta comença just abans de la Festa, el 30 de setembre, i es podran tastar les diferents elaboracions fins el 9 d’octubre.

Com és habitual, les persones que facin la ruta poden anar segellant un “passaport” a mesura que van tastant les diferents tapes. Qui ompli tot el passaport podrà votar per la millor tapa i la més original, a més d’entrar en el sorteig d’un àpat al restaurant El Celler de Can Roca. Qui provi 9 tapes de fora del nucli antic més dues del nucli, participa al sorteig de 5 vals de 50 euros per gastar als comerços de la Unió de Botiguers i Empresaris Turístics de l’Escala (a consumir abans del 20 de novembre).

També es fa un concurs a Instagram amb les persones que pengin imatges de la ruta de la tapa amb les etiquetes #AnxovadelEscala i #visitlescala. El premi és un lot de productes d’anxova.

“La Festa de l’Anxova és una activitat que forma part del patrimoni cultura i social de l’Escala i és un element promocional del municipi arreu. Us convido a viure la ruta de la tapa i la Festa de l’Anxova, a participar de les activitats i a degustar aquesta excel·lent menja”, remarca l’alcalde de l’Escala, Josep Bofill.