Vilablareix reconeix nou esportistes en la segona Diada de l'Esport

S'ha premiat la dedicació i l'esforç als resposables de la BTT Vilablareix

Vilablareix (Gironès) ha celebrat aquest divendres la segona edició de la Diada de l’Esport on s’han reconegut els èxits esportius dels joves del poble. El regidor d’Esports, Marc Avellí, ha presentat l’acte que s’ha iniciat amb unes notes musicals a càrrec del grup Buena Onda.

"Aquest any celebrem la II Diada de l’Esport al poble després de l’èxit que va tenir la primera edició de l’any passat. Aquesta celebració és un espai on tenim l’oportunitat de donar un reconeixement no només a aquells i aquelles esportistes que han assolit èxits esportius, sinó també a aquells i aquelles esportistes de les entitats esportives del nostre poble que es mereixen un reconeixement que no estigui basat en els èxits sinó en valors com la superació, la constància o l’esforç", ha explicat el regidor d’esports, Marc Avellí.

Els premiats de la segona Diada de l’Esport han estat nou esportistes que han aconseguit les primeres posicions en campionats d’àmbit nacional, estatal o internacional:

  • Guillem López, primer classificat estatal d’hoquei patins infantil
  • Estela Rojas, Subcampiona de Catalunya de gimnàstica rítmica en conjunts infantil
  • Pau Jiménez i Gerard Corominas, Campions estatals en gimnàstica artística masculina en categoria absoluta per equips
  • Marta Perxachs, Subcampiona de Catalunya absoluta femenina d’Enduro
  • Gerard López, Tercer classificat de Catalunya d’hoquei patins el la categoria aleví
  • Berta Boada, Subcampiona de campionats d’Espanya de gimnàstica artística
  • Anna Pilsa i Ariadna Moliner, Subcampiones de Catalunya de gimnàstica rítmica en conjunts juvenil

Seguint amb la línia de la Diada de l’any passat, també s’han donat reconeixements orientats en valors a aquelles persones que han treballat per ajudar a fomentar l’esport de base al poble. "D’aquesta manera també li donem un protagonisme i visibilitat a les nostres entitats, que són el motor de l’esport de base del nostre poble amb més de 200 infants vilablaretencs que hi practiquen activitat física" afegeix Avellí.

Els premis basats en valors que han entregat les entitats esportives han estat els següents:

  • Mireia Palacio, per la constància i suport al bàsquet de base
  • Toni López, per la constància en el Taekwondo i estar-hi sempre present.
  • A totes les noies que formen part del FC Vilablareix, per ser les primeres en jugar al Futbol Club Vilablareix.

Estela Rojas, Aina Sánchez, Anna Canal, Clara Reyes, Carla Esteo, per la seva trajectòria d’esportistes en la rítmica. La temporada 2021-2022 es van estrenar en conjunt base i van aconseguir un segon lloc al Campionat de Catalunya i diferents primers llocs a competicions i trofeus autonòmics i estatals. Al llarg de la temporada van tenir diferents situacions que les va obligar a modificar dinàmiques d’entrenament i adaptar-se a les adversitats.

L’Ajuntament també ha entregat el premi a la dedicació i esforç per l’esport del poble. Aquest ha estat entregat a la BTT Vilablareix ‘Des de l’Ajuntament hem donat un reconeixement als responsables de la BTT que cada any es celebra al nostre poble.

Aquest any ha sigut la 15a edició i com totes les anteriors ha sigut un èxit. És un reconeixement a unes persones del poble que fan un treball any rere any per promoure l’esport del municipi, que hi dediquen moltes hores amb què tot surti bé i que creiem que es mereixen un premi com aquest. Les persones que promouen aquest tipus d’activitats sense res a canvi tenen un mèrit molt i molt gran’ conclou Avellí.