Els premis Cassà Destapa l'Esport reconeixen a 113 esportistes en la sev tercera edició

Amb el guardó es vol potenciar el reconeixement social de la pràctica esportiva local

L'Ajuntament de Cassà de la Selva (Gironès) ha fet entrega dels premis en la tercera edició del Cassà Destapa l'Esport on s'han guardonat a un total de 113 esportistes. L'objectiu és visibilitzar diversos àmbits de l'esport, potenciar el reconeixement social de la pràctica esportiva i posar de manifest l'esforç i la dedicació dels esportistes, les entitats i persones vinculades a l'esport local.

S'ha donat veu a tots els veïns del municipi per presentar candidats, alhora que s'han creat dues modalitats. D'una banda, els Reconeixements a tots els equips i esportistes del municipi que hagin assolit resultats rellevants, com ara ascensos, campionats,  o bé a qui s'hagi de reconèixer altres mèrits com l'actitud vers els seus companys, implicació, entre d'altres.

Enguany s'ha reconegut la feina de l'equip juvenil masculí "A" de la U.D. Cassà que ha lluitat pel títol i l'ascens a primera divisió gironina. També s'ha donat reconeixement als tres tècnics de la secció d'hòquei del Foment, Xevi Martí, Marc Roigé i Xavier Casabó per la seva tasca esportiva i formativa com a entrenadors.

Tot seguit s'ha donat el reconeixement a quatre taekwondistes; Damià Rivas, Nàdia Navarro, Nicolas Riccitelli i Nicole Vilà pels seus resultats la darrera temporada. S'ha reconegut la tasca de l'equip cadet masculí A de la U. D. Cassà, lluitant per la lliga fins al final de temporada. En la secció de patinatge s'ha donat el reconeixement a tres patinadores; Elsa Muñoz, Karla Fontanillas i Noa Pérez pels seus resultats a diferents competicions com la Copa Catalunya.

El veterà Josep Carreras, que va iniciar-se en el tennis l'any 1983 també ha rebut el reconeixement per la seva tasca col·laborant amb el Club Tennis Cassà.

A continuació s'ha fet entrega dels Premis Cassà Destapa l'Esport, que inclouen els guardons següents:

  • Tap al Millor Esportista Masculí, on els finalistes han sigut: l'Andreas Lepape, Campió de Catalunya i subcampió d'Espanya de taekwondo, en David Canyet, 1r de Girona, 2n de Catalunya i 3r a Espanya de la modalitat "Solo dance de patinatge. En Ladimir Mayorov, campió d'Espanya prebenjamí de tennis taula entre altres, ha guanyat el Tap al Millor Esportista Masculí.
  • El Tap a la Millor Esportista Femenina, l'ha guanyat la Mireia Luz Konovalova, pels seus resultats als campionats de Catalunya d'hípica, entre d'altres, en la modalitat de doma clàssica. Les finalistes han estat les patinadores Laura Navarrete i Nicole Orti, per les seves posicions destacades al rànking i els seus resultats a diferents competicions.
  • Tap al Millor Equip Masculí, on els finalistes han estat, l'equip benjamí d'hoquei del Foment Deportiu Cassanenc,i l'equip de Rallies de l'escuderia ACmotorsport. El guanyador ha estat l'equip sub-23 del Tennis Taula.
  • El Tap al Millor Equip Femení ha estat per l'equip de bàsquet sènior del Foment Deportiu Cassanenc, com a finalista, ha estat l'equip de futbol cadet-juvenil de la U. D. Cassà.
  • El Tap d'Honor que es concedeix a títol individual, a la persona, per la seva vinculació i treball, al llarg d'anys, amb l'esport del municipi ha estat entregat a la Sara Blanquera, per la seva vinculació amb diferents esports i entitats esportives de Cassà i que actualment està al capdavant del Club Tennis Cassà. La Maria Massegur, jugadora de bàsquet del Foment Deportiu i en Jordi Badosa, vinculat al tennis taula i col·laborador del torneig 24 Hores de Tennis Taula de Cassà.

Finalment, s'ha entregat el Tap "Cassà Poble Educador", únic guardó que concedeix, directament, l'Ajuntament, a aquella entitat en les que les seves accions, comportaments o les actituds de l'entitat i dels seus esportistes, fomentin els valors de l'esport com el joc net; la integració, etc. El guanyador ha estat el centre Eqüestre Can Comas, per la seva història i estreta col·laboració amb esdeveniments al municipi.

En total s'han entregat tretze reconeixements, onze a títol individual i tres a títol col·lectiu, a més dels cinc premis, a 113 esportistes. La cerimònia ha estat presentada per en Joan Carles Codolà, amb la participació de l'alcalde de Cassà, Robert Mundet, la regidora d'esports, Lourdes Martín, acompanyats de l'hereu i la pubilla, l'Iker Cuellar i l'Anna Besalú.