El turisme torna a pegar fort aquest estiu a la regió de Catalunya

Barcelona és la capital catalana, la qual rep gran afluència de persones tots els anys. L’arribada del turistes no s'ha fet esperar aquest estiu, perquè aquesta ciutat té una gran quantitat d'atractius per a oferir.

El turisme genera ocupacions directes i indirectes en tots els llocs del món. Catalunya en aquest cas no és l'excepció, perquè cada any moltes persones tenen oportunitat de proveir les seves necessitats gràcies al turisme, la qual cosa representa un gran avantatge econòmic per a la comunitat i el país.

Beneficis del turisme per a Catalunya

El turisme es troba entre els primers factors de creixement econòmic de qualsevol país. A la regió catalana, es pot visitar els monuments turístics i activitats més importants de Catalunya que inciten a persones de tot el món a visitar-la. Gràcies al flux turístic, la població genera noves economies que no sols contribueixen al govern en la recaptació d'impost, sinó també beneficia als empresaris de negocis i fomenta l'augment de llocs de treball.

Per molts anys, el turisme a Barcelona ha estat una de les principals fonts d'ingressos. El govern municipal suma els seus esforços cada temporada no sols pels beneficis econòmics, sinó pels efectes que es generen en la dinàmica de la ciutat.

Cada any la Comunitat de Catalunya rep 45 milions de turistes com a mínim. Això representa aproximadament un 13% del creixement del Producte Intern Brut (PIB), a més, un 9% de la població es veu beneficiada amb ocupabilitat directa i almenys un 20% de manera indirecta.

Quins llocs són els més visitats a Barcelona?

Cada any els governs planegen nous plans estratègics que ajudin al fet que el turisme sigui més cridaner a Barcelona. Alguns exemples dels molts llocs per a visitar en la capital són:

  • Basílica de la Sagrada Família
  • Museu FC Barcelona
  • Park Güell
  • Museu Picasso
  • Acuario de Barcelona
  • Poble Español Barcelona
  • Casa Batlló

No sols Barcelona té grans activitats per a oferir, perquè també altres províncies tenen molt a donar. Tarragona, per exemple, ofereix atractius com Port Aventura de Salou i llocs impressionants com els jardins botànics de Cap Roig.

Igualment, alguns dels pobles més bonics al voltant de Catalunya que guarden grans històries són Besalú, Pals, Peratallada, Cadaqués i altres. Un altre dels llocs més enigmàtics és la Zona Volcànica de la Garrotxa (Girona), que representa el paisatge volcànic més important de la península Ibèrica.

També alberga una infinitat de boscos on experimentar grans aventures en plena naturalesa i fantàstiques platges en la Costa Brava, Costa Daurada, Platja Penya Tallada, Salou, Platja de Castell, Cala Aiguablava, entre altres.

Quines activitats atractives pots realitzar a Barcelona?

Anar a la platja durant el dia no és l'única activitat per a l'època d'estiu. Una gran idea és anar d'excursió, practicar Snorkel a les Illes Medes, un passeig per La Rambla, visitar la Sagrada Família, passejar al costat de la mar pels Camins de Ronda, visitar museus, etc.

Així mateix, Barcelona ofereix una impressionant vida nocturna que no passa desapercebuda. En la mateixa platja de la Barceloneta hi ha una gran quantitat de bars, restaurants i discoteques per a menjar i divertir-se.

Allà també es troba un dels majors clubs d'oci del lloc, el Casino de Barcelona, al costat de les Torres Mapfre, on entretenir-se amb una gran varietat de jocs com el Blackjack, ruleta relámpago en vivo, i molts més.     

Catalunya és coneguda per la quantitat de llocs que hi ha on viure experiències i emocions úniques i moments inoblidables, ja sigui a nivell cultural-històric, esportiu, gastronòmic o d'oci i entreteniment. Sens dubte una de les millors destinacions per a les vacances d'estiu.