L'Exèrcit organitza una nova jura civil de bandera al castell de Sant Ferran de Figueres

La darrera que es va fer va ser l'any 2017, pocs dies abans de l'1-O

Nova jura civil de bandera 'rojigualda' al castell de Sant Ferran de Figueres (Alt Empordà). L'Exèrcit ha organitzat un seguit d'activitats militars complementàries al 12-O amb l'objectiu "d'impulsar la cultura de Defensa, fomentar el coneixement de les Forces Armades entre la població i consolidar les relacions amb les institucions i autoritats civils". Les organitza el Comandant Militar de Girona, Salvador Medrano, que, alhora, es el cap del Regiment d'Arapiles 62, la Unitat d'Infanteria que hi ha a la base militar de Sant Climent Sescebes.

Les activitats començaran el 7 d'octubre amb una jornada de portes obertes al fossat de la fortalesa, com la que ja es va fer l'any passat. Hi haurà una exposició dels materials i les capacitats del Regiment Arapiles 62. Entre elles, armament lleuger i pesat, mitjans de retransmissió, el desplegament d'un punt de socors en campanya i vehicles combat.

A més, tant divendres com dissabte a la tarda hi haurà una demostració d'un assalt d'un escamot mecanitzat on s'ensenyarà al públic com, a través d'un vehicle de combat d'infanteria, realitzen una fase d'aproximació a un objectiu, desembarquen, despleguen i acaben l'aproximació final a peu amb assalt a l'objectiu.

Per part de la Guàrdia Civil, unitats canines, de la SEPRONA, d'activitats subaquàtiques, de rescat de muntanya i de policia judicial hi faran demostracions. També en faran els equips canins i del TEDAX de la Policia Nacional.

Les activitats s'emmarquen en una jornada de portes obertes que continuarà el 8 d'octubre, amb la jura civil de bandera, que es farà al Pati d'Armes del castell de 12 a 1 del migdia. En aquest acte, el personal civil podrà realitzar o "renovar" el jurament a 'rojigualda' davant l'emblema nacional del Regiment d'Arapiles 62.

La presidirà el cap de l'Estat Major de l'Exèrcit, el general Amador Enseñat, i hi assistiran la delegada del govern espanyol a Catalunya, Maria Eugència Gay, i l'Inspector General de l'Exèrcit, el tinent general Manuel Busquier.

L'última, a pocs dies de l'1-O

L'última jura de bandera civil que es va fer a la fortalesa va ser a finals de setembre del 2017, pocs dies abans de l'1-O. S'espera que en aquesta ocasió es registrin xifres similars a les de fa cinc anys i hi acudeixin unes 300 persones. I és que es dona la circumstància que les persones que juren bandera no poden tornar a fer-ho fins que hagin passat 25 anys. Una situació, remarquen, que "limita" el nombre de participants. Els interessats s'hi poden inscriure a través de la subdelegació i el regiment d'Arapiles 62.

Els acte es clouran amb un concert a les vuit del vespre per part de la Unitat de Música de la Inspecció General de l'Exèrcit.