L'EmpuriaTApes 2022 presenta fins a 37 propostes gastronòmiques

Se celebrarà del 30 de setembre fins el 12 d'octubre

Castelló d'Empúries (Alt Empordà) donarà la setmana vinent el tret de sortida a la ruta de tapes que enguany presenta 37 propostes gastronòmiques amb beguda, per 3 euros. Durant la presentació d’avui s’han donat a conèixer els bars i restaurants que hi participaran del 30 de setembre fins el 12 d'octubre i les seves tapes a Castelló i a Empuriabrava.

De la mateixa manera que l’any passat, es proposarà un concurs de tapes on els comensals actuaran de crítics gastronòmics i  podran valorar les tapes des del mateix local, a través d’un codi QR. Les persones que participin en la votació entraran en un sorteig en el que poden guanyar:

  • Un menú per a dues persones en un dels restaurants participants en aquesta edició d'EmpuriaTApes; un salt en tàndem per a dues persones a l'Skydive Empuriabrava i dues entrades gratuïtes als museus Ecomuseu-Farinera, Museu d’Història Medieval de la Cúria-Presó i de la Basílica de Santa Maria.
  • Un menú per a dues persones en un dels restaurants participants en aquesta edició d'EmpuriaTApes; una volta en kart per dues persones al Karting Empuriabrava i dues  entrades gratuïtes als museus Ecomuseu-Farinera, Museu d’Història Medieval de la Cúria-Presó i de la Basílica de Santa Maria.
  • Un menú per a dues persones en un dels restaurants participants en aquesta edició d'EmpuriaTApes; un passeig en vaixell pels canals amb Ecoboats i dues entrades gratuïtes als museus Ecomuseu-Farinera, Museu d’Història Medieval de la Cúria-Presó i de la Basílica de Santa Maria.

A part de la votació popular a la millor tapa, en aquesta edició comptarà també amb un jurat professional el qual no es donarà a conèixer la identitat ja que durant els dies que tindrà lloc la ruta de tapes aquest farà una degustació d’incògnit per poder valorar l’experiència de forma real.

Helena Solana, regidora de Promoció Econòmica i Comerç s’ha mostrat molt il·lusionada amb aquesta nova edició: “EmpuriaTApes està plenament consolidat com a esdeveniment gastronòmic a la comarca. Cada any són moltes les persones que ens visiten i que coneixen nous locals gràcies a aquesta proposta".

Per la seva banda, Xon Hugas, regidora de turisme ha expressat la satisfacció de comptar amb una proposta com EmpuriaTApes una vegada acabada la temporada d’estiu doncs “els últims anys que s’ha celebrat en aquestes dates hem pogut comprovar que ens ajuda a allargar una mica la temporada fins entrada la tardor i que el sector ho agraeix”.

Salvi Güell, alcalde de Castelló d’Empúries, ha ratificat la qualitat dels locals de restauració de Castelló i Empuriabrava, “no em cansaré de reivindicar la diversitat de restaurants i tipus de cuina que tenim i la qualitat que hem assolit els últims anys en l'àmbit gastronòmic”.