Les Terres d'Àvalon centren la 16a Fira Internacional de Bruixeria de Sant Joan les Fonts

Se celebrarà el primer cap de setmana d'octubre

Conferències, tallers, rituals, contes de bruixots, espectacles de dansa, mostra de tir amb arc, mercat de productes esotèrics, gastronomia... durant el primer cap de setmana d’octubre, Sant Joan les Fonts (Garrotxa) tornarà a viure el moment més màgic de l’any amb la Fira Internacional de la Bruixeria, que arriba a la 16a edició i s’ha consolidat com una de les trobades més importants del panorama català d’aquesta temàtica.

Aquest any, la Fira està dedicada a les Terres d’Àvalon, situades al sud de la llegendària illa britànica, estretament relacionada amb la història del rei Artur i la màgia de la torre de Tor i la força regeneradora de les aigües del seu pou. L’escenari principal de la majoria de les activitats firals tornarà a ser en plena natura, concretament al prat de les Coromines, conegut popularment com el Clot de l’Infern, on hi haurà a més un petit espai per retre homenatge a l’univers de Harry Potter i un mercat esotèric carregat de productes variats.

Les activitats, plenes de màgia i misteri per a tota la família, s’inauguraran dissabte 1 d’octubre a 2/4 de 12 del matí amb el ritual d’obertura, que anirà a càrrec de la Dama Blanca i l’Imma del Destí. El gruix de les propostes del dia, però, se celebraran a partir de les 5 de la tarda, com ara el taller de Màgia de prop, amb Javi Feroz i Diana Cazadora, el Ball dels Gegants dels quatre elements i el ball de Bruixes, la batucada amb Tam, diversos espectacles de dansa i un ritual de transformació energètica. 

Diumenge, a les 10 del matí al Clot de l’Infern, el mercat obrirà les portes i la Sandra Bartrina del centre ICATNA ensenyarà als assistents a fer la salutació al sol per començar el dia amb energia. Tot seguit, hi haurà un taller d’acroioga per a tots els nivells, una sessió de contes de bruixots a càrrec de Borinotgroc / M. Dolors Arqué i diverses actuacions i tallers. A la tarda, tindran lloc altres activitats, com una demostració de l’alambí i destil·lació i tot un seguit d’espectacles de danses, fins a les 8 del vespre, hora que clourà la Fira amb el ritual del tancament.

Un altre dels escenaris de la Fira és el Castell de Juvinyà de Sant Joan les Fonts, que  acollirà les xerrades i les presentacions al llarg de dissabte i diumenge a la tarda. Entre elles, cal destacar “Vidència entre amics”, “Els misteris i secrets d’Àvalon”, “El greal, màgia i misteri del mite”, “Els secrets de la bola de vidre” o la presentació del llibre Alzando el vuelo de Teresa Arjona, entre altres.