Acomiaden la cuidadora acusada de maltractaments a la llar d'infants d'Avinyonet de Puigventós

La direcció es reuneix avui amb les famílies afectades i els Mossos han obert diligències

La cuidadora acusada de maltractar una dotzena de criatures a la llar d'infants d'Avinyonet de Puigventós ha estat acomiadada per part de la direcció segons ha pogut saber El Gerió Digital. La treballadora formava part de la Fundació Petit Reig que gestionava aquesta llar juntament amb dues més a Llers i l'Armentera però des de l'1 de setembre que va ser apartada de l'entitat.

La vocal de la fundació, Inès Núñez, ha explicat en declaracions a aquest diari que des d'aquell dia "no ha trepitjat les instal·lacions ni ha tornat a treballar amb nens". Amb tot, les responsables de la llar d'infants ja han contactat amb totes les famílies afectades i al llarg del dia d'avui s'hi reuniran per tractar aquest assumpte.

També han programat reunions amb el seu equip d'advocats per tal de tramitar l'acomiadament de la cuidadora i exmembre de la fundació, on hi ocupava el càrrec de secretària. Núñez també ha confirmat que desconeixien el que feia amb els infants i que va ser una treballadors qui els va posar al corrent de totes els suposats maltractaments, que anaven des de donar cops al cap dels infants fins a enfonsar-los a la piscina per a fer-los callar, passant per sacsejar-los bruscament quan no volien dormir, immobilitzar-los amb una manta, ruixar-los amb una mànega, posar-los la cara sota una aixeta o tancar-los sols en un aula durant dues hores mentre ploraven. "En el primer moment que ens vam assabentar del que passava vam prendre mesures", remarca.

Els pares afectats i que avui es reuniran amb la direcció de la llar d'infants estudien la possibilitat de denunciar a la cuidadora per via judicial mentre que han començat a aparèixer progenitors d'anys anteriors que sospiten els seus fills també podrien haver estat víctimes dels suposats maltractaments. Per la seva banda els Mossos d'Esquadra han obert diligències que han traslladat als jutjats de Figueres.

Per la seva banda l'Ajuntament d'Avinyonet de Puigventós resta a l'espera d'un informe per part de la fundació explicant el que ha passat i quines accions han pres arran d'aquest incident segons va afirmar el divendres a la tarda l'alcaldessa del municipi, Júlia Gil, que va qualificar la situació de "greu" i "delicada".

A dia d'avui la llar d'infants situada a Mas Pau ha sofert una reestructuració de cuidadores per tal de no deixar les criatures desateses, contractant personal que hi havia treballat a l'estiu i agafant altres de les llars de Llers o l'Armentera.