Busquen un pescador de 81 anys després de trobar la barca a la deriva a Empuriabrava

L'avís es va donar ahir i es reprendrà la recerca aquest matí

ACTUALITZAT 14:30h | Bombers de la Generalitat, Salvament Marítim, Protecció Civil i Mossos d'Esquadra busquen des d'ahir a l'ocupant d'una embarcació que van trobar a la deriva al sector Alberes de la urbanització d'Empuriabrava a Castelló d'Empúries (Alt Empordà). Es tractaria d'un pescador de Roses de 81 anys i de nacionalitat alemanya que va llogar la barca.

L'avís el van donar diversos testimonis en trobar-se la barca sense ningú al seu interior a les 11:19h, fet que va portar a pensar que el seu ocupant hauria pogut caure a l'aigua. A partir d'aleshores es va iniciar el dispositiu de recerca que no va fructificar i va aturar-se pels voltants de les nou del vespre. Aquest matí es reprendrà de nou i podrien participar també en les tasques el Grup d'Actuacions Especials (GRAE) dels Bombers que possiblement també activaran l'helicòpter de rescat.

El pescador, un alemany d'edat avançada, va llogar una embarcació pneumàtica ahir al matí per anar a pescar a una empresa d'Empuriabrava. Els Bombers van rebre l'avís de la desaparició cap a quarts de dotze del migdia. Qui va alertar va ser la mateixa empresa, que es va trobar l'embarcació a unes quatre milles de la costa.

No hi havia ningú a dins, però sí que s'hi van trobar canyes i altres aparells de pesca. Això va fer témer que l'home hagués caigut al mar i no n'hagués pogut sortir.

Ahir, durant el dispositiu de recerca, els efectius d'emergències van pentinar la zona on va aparèixer l'embarcació sense èxit. Amb l'arribada de la nit, la recerca es va suspendre fins avui al matí, quan s'ha tornat a reprendre.

El dispositiu es fa per terra, mar i aire. Salvament Marítim ha activat dues embarcacions Salvamar (l'Alnilam i la Castor) i també un helicòpter. Segons informen, a la zona també hi ha la patrullera i bussejadors de la Guàrdia Civil (els GEAS) que fan recerca submarina.

Des de Salvament Marítim també han emès radioavisos als pesquers que feinegen per la zona, perquè els alertin en cas que trobin algun indici del desaparegut.

Al dispositiu també hi participen Bombers, Mossos d'Esquadra i Protecció Civil de l'Escala (Alt Empordà). Els Bombers han desplaçat un helicòpter per participar a la recerca, amb efectius dels GRAE i un sanitari del SEM. L'helicòpter ressegueix tota la costa, fent passades entre el cap de Creus i la cala Montgó. A més, també s'han mobilitzat bussejadors dels GRAE, dues embarcacions i tres dotacions terrestres. De moment, fins a aquesta hora, no s'ha localitzat cap més indici del pescador desaparegut.