Prop de 650 persones participen en la 20a Marxa del Xuixo a Girona

Els fons es destinen a promoure els hàbits saludables i per ajudar els malalts de càncer

Unes 650 persones s'han sumat avui a la 20a Marxa del Xuixo a Girona, una activitat esportiva i solidària organitzada per la Fundació Oncolliga amb l'objectiu promoure els hàbits saludables i recaptar fons per ajudar els malalts de càncer de les comarques gironines i les seves famílies.

La marxa té cada any un itinerari diferent, sempre a l'entorn de la ciutat. Aquest any, el recorregut ha transcorregut per la zona nord. La caminada ha començat a les nou del matí davant de l’Auditori de Girona, a la Devesa i partint d’aquest punt els participants han travessat el barri de Taialà i s'han endinsat cap al bosc. Els que han fet el recorregut més llarg, d'11 quilòmetres, han arribat fins al Salt del Timbarro, a Sarrià de Ter,  abans de prendre el camí de tornada. L'organització ha previst també una opció més curta, d'uns 6 quilòmetres.

A mig recorregut, els participants han rebut avituallament (entrepà i aigua) i a l’arribada han pogut degustar l’emblemàtic xuixo, gentilesa de l’Associació de Pastissers Artesans de la Província de Girona i el forn Cresell.

La inscripció tenia un cost de 6 euros com a donatiu per a la Fundació Oncolliga Girona, entitat sense ànim de lucre que es dedica a ajudar els malalts de càncer i les seves famílies a través de diversos serveis assistencials, com ara fisioteràpia a domicili, banc de perruques, estètica oncològica o suport psicològic.