Activada la prealerta de l'Inuncat per més xàfecs aquesta tarda de divendres

Ahir a la Vall d'en Bas es van registrar 54 litres per metre quadrat

Protecció Civil ha desactivat l'alerta del pla Inuncat un cop passat l'episodi de pluges intenses d'aquest dijous, que no ha provocat incidències greus però sí que ha deixat registres destacables com els 54 litres per metre quadrat a la Vall d'en Bas (Garrotxa).

Protecció Civil deixa el pla Inuncat en fase de prealerta per les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de més pluges aquest divendres a partir del migdia. Es preveuen xàfecs intensos al litoral central i de Girona, que afectaran especialment les comarques del Baix Empordà, la Selva, el Gironès, el Maresme i el Vallès Oriental. En aquesta zona es podran superar els 20 litres per metre quadrat en 30 minuts.

Protecció Civil demana molta precaució en els desplaçaments a les zones que es puguin veure afectades tenint en compte que el nou episodi comença a les portes del cap de setmana i coincidirà amb l'augment de la mobilitat. També demana prudència en les activitats a l'aire lliure, especialment en camins i vies secundàries.