El 6è Sea Otter Europe de Girona acollirà un nou festival europeu de mobilitat urbana

L’esdeveniment esportiu es farà a la ciutat del 23 al 25 de setembre

L'esdeveniment esportiu dedicat al ciclisme, Sea Otter Europe, que se celebrarà a Girona del 23 al 25 de setembre arriba a la seva sisena edició i ho farà acollint un nou festival europeu dedicat a la mobilitat urbana.

L'Urban Mobility Festival acollirà empreses, fabricants, dissenyadors i dissenyadores, agències, hotels i administracions en un format de festival a l’aire lliure que oferirà zona d’exposició de bicicletes urbanes, sistemes de navegació o components, així com diversos circuits urbans on les persones visitants podran provar-hi bicis i altres sistemes de mobilitat elèctrica.

L'objectiu és convertir-lo en "catalitzador" de la transformació que viuen les ciutats que promouen nous models de transport més eficients. En l’àmbit esportiu, la Sea Otter Europe acollirà una quinzena de proves de totes les disciplines, entre les quals el primer Campionat d’Espanya de Short Track.

Aquest nou campionat serà un dels "plats forts" de l'oferta de proves esportives del programa d’enguany, que repeteix les World E-Bike Series, i potencia exitoses curses com la multitudinària Ciclobrava by Continental, de ciclisme de carretera; la popular Scott Marathon de MTB, i l’Orbea Girona Gravel Ride. Hi haurà curses de totes les categories, tant per a esportistes amateurs com per a professionals de primer nivell, que seran a Girona a competir buscant punts pels campionats estatals i europeus de MTB.

També creix en un 30% respecte l’any passat la zona comercial del festival, situada a l’entorn del Pavelló Municipal de Girona-Fontajau i a l’esplanada del Parc de les Ribes del Ter, per poder acollir les 315 marques internacionals que exposaran els seus productes en més de 200 estands de bicis, bicis elèctriques, complements i tecnologia aplicada al ciclisme. Finalment, el festival acollirà de nou l’activitat Demobike, on fins a 35 marques hi oferiran més de mig miler de bicis de diferents models i talles per provar, de forma gratuïta.

L'accés al festival s'haurà de fer mitjançant una entrada gratuïta que es pot aconseguir a través del web de la Sea Otter Europe. També segueixen obertes les inscripcions a les curses a www.seaottereurope.com.

Durant la presentació, l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha afirmat que "Girona és una ciutat excepcional per al ciclisme" i que "cal posar en valor les decisions encertades" que van permetre tenir aquest festival. Per la seva banda, el president de la Diputació, Miquel Noguer, ha destacat que "és palpable que el Sea Otter aporta prosperitat a la demarcació, i molta".