La Fundació Salut Empordà organitza unes jornades sobre la Llei de l'eutanàsia

Està dirigida a professionals assistencials de la comarca

El pròxim dijous 6 d'octubre, la Fundació Salut Empordà organitza la primera jornada “Ètica i drets al final de la vida”, a la Sala d'Actes de l'Hospital de Figueres. Professionals que tenen relació amb processos de final de la vida de les persones parlaran sobre la seva experiència, un any i mig després de l’aprovació de la Llei orgànica de regulació de l’eutanàsia (LORE).

L’objectiu de la jornada, que està adreçada als professionals assistencials que treballen en diversos àmbits de l’Alt Empordà, és posar en comú la coordinació i el funcionament d’aquesta nova prestació en els diferents nivells assistencials de l’atenció primària i de l’atenció hospitalària, a més de compartir experiències i aportar coneixements a l’entorn dels casos que es puguin presentar a partir d’ara.

El programa de la jornada inclou una primera taula moderada per la pediatra i presidenta del Comitè d’Ètica Assistencial de la FSE Alicia Cabacas, en què intervindran Ramon Sans, metge jubilat de l'Hospital de Figueres i expresident del Comitè d'Ètica Assistencial de la FSE, amb la ponència "De l'ètica a la llei"; Tànit Güell, infermera i gestora de casos de l'ABS de Figueres i Referent ICS Eutanàsia, amb la ponència "L'acompanyament al final de vida des de l'atenció primària"; Elvira Huerta, metgessa geriatra del Centre Sociosanitari Bernat Jaume, amb la ponència "Adequació de l'esforç terapèutic: presentació del protocol de la FSE", i Cristina Vallès, presidenta de l'Associació pel Dret a Morir Dignament (DMD) Catalunya, amb la ponència "Recursos per facilitar el diàleg amb el pacient".

En la segona taula de la jornada, moderada per Alicia Cabacas i la periodista i directora de Comunicació i RSC de la FSE Berta Maspoch, participaran Esther Celda, metgessa geriatra i directora d'Atenció Sociosanitària de la FSE, amb la ponència “Presentació de la LORE”, i Cristina Montero, cap d'infermeria d'Hospitalització mèdica de l'Hospital de Figueres i membre de la Comissió de Garantia i Avaluació de Catalunya, amb la ponència “Comissió de Garantia i Avaluació, memòria d'un any d'aplicació de la LORE”.

Per tancar la jornada, Vishal Shahani, metge de família i director de l'ABS l'Escala; Esperança Llover, infermera de l'ABS l'Escala, i Cristina Montero, presentaran la ponència conjunta “Reflexions entorn a una experiència”, que comptarà amb la participació d'una representació de la família d’un pacient de l’ABS l’Escala que va sol·licitar que li apliquessin el procés d’eutanàsia al Centre Sociosanitari Bernat Jaume.

La jornada és de tarda, de 16:00h a 19:30h, amb format mixt (presencial i en streaming) i està dedicada als professionals que treballen en el procés assistencial relacionat amb el final de la vida de les persones. Les places són limitades. Les inscripcions estaran obertes fins al 2 d'octubre.