Figueres inicia les obres de restauració de les basses del Terrisser

Els treballs costaran 47.023 euros i acabaran aquesta tardor

L'Ajuntament de Figueres (Alt Empordà) ha iniciat les obres de restauració de les basses del Terrisser, un espai d'interès natural inclòs a l'Inventari de Zones Humides de Catalunya. En les últimes dècades, l'espai ha patit una forta degradació fruit de la caça furtiva o els abocaments indiscriminats de runa i deixalles. Les obres tenen un cost total de 47.023 euros, dels quals 31.239 provenen d'una subvenció del Departament d'Acció Climàtica. La previsió és que els treballs estiguin enllestits aquesta tardor.

L'any 2018, el consistori va adquirir els terrenys per actuar-hi i el 2021 hi va instal·lar una tanca de protecció per evitar les activitats il·legals. L'actuació que ara s'hi ha començat persegueix, per una banda, millorar la qualitat ambiental de la zona recuperant la biodiversitat i restaurant els hàbits autòctons i, per l'altra, ordenar l'ús públic.

En concret, s'hi ampliarà la superfície coberta per aigua, es desbrossarà la vegetació i s'eliminaran les espècies invasores; es recuperarà el traçat de camins i senders; s'instal·laran elements de suport de la fauna autòctona i panells informatius. A més, es col·locarà una plataforma de fusta sobre la làmina d'aigua per permetre als visitants situar-se al bell mig de les basses.