Entra a robar, es dutxa i l'enxampa la policia

El lladre va activar sense voler l'alarma de teleassistència

El robatori amb dutxa inclosa va tenir lloc dimecres de la setmana passada. En plena matinada, el lladre, Mostafa C.Z., va saltar la tanca d'una casa de Figueres i, emparat per la foscor, va forçar els panys dels dos trasters que hi havia al pati.

Després, va entrar a dins l'habitatge per la cuina, un cop va haver fet saltar el pany de la porta. Ja a dins, els lladre ho va començar a regirar tot a la recerca d'objectes de valor. Com que va veure que no hi havia ningú, aleshores l'home va decidir dutxar-se. Mentre s'estava netejant, però, va prémer per error l'alarma de la teleassistència domiciliària dels propietaris, que són gent d'edat avançada.

Immediatament, des de la Creu Roja van trucar el matrimoni. La parella, sorpresa, els va dir que no tenien cap emergència mèdica i que, precisament, aquella nit eren fora de casa i estaven dormint a Barcelona. Això va fer que la trucada derivés directament cap als Mossos d'Esquadra, que van enviar diversos agents cap a la casa.

Els agents també salten la tanca

Les patrulles van arribar a l'habitatge cap a les quatre de la matinada. Només d'aturar els cotxes, ja van veure que els llums de la casa estaven encesos. Per sorprendre el lladre i no donar-li temps de fugir, els agents també van saltar la tanca perimetral (que feia uns dos metres d'alçada).

Poca estona després, els Mossos d'Esquadra van descobrir el lladre a dins l'habitatge, amagat al darrere d'una porta. A més, els patrulles també van trobar un tornavís al mig del passadís i van veure que tots els calaixos i els armaris de les habitacions estaven oberts i regirats.

Els Mossos d'Esquadra van detenir Mostafa C.Z. per un delicte de robatori amb força. L'home, de 38 anys, és de procedència marroquina i viu a Bellpuig (Urgell). L'home va passar divendres passat a disposició judicial a Figueres. Després de prendre-li declaració, el jutge el va deixar en llibertat amb càrrecs.