La Generalitat subhastarà quatre immobles més dels germans Anlló per 1,05 MEUR

Entre ells hi ha els hotels Rex II i Mediterrani

El Departament d'Economia i Hisenda ha anunciat avui la convocatòria de la subhasta pública de 36 immobles propietat de la Generalitat de Catalunya, procedents d'herències intestades, entre les quals hi ha quatre immobles dels germans Anlló de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) i que porten pendents de vendre des de 2010, moment en que es va determinar que els diners obtinguts haurien d'anar destinats a entitats benèfiques i culturals.

Concretament, del lot de quatre immobles hi ha dos locals situats als baixos del carrer Jacint Verdaguer 30 per un valor de sortida de 56.700 euros i 125.400 euros amb una superfície de 19,87 metres quadrats i 44,65 metres quadrats respectivament.

Amb tot, el plat fort es reserva pels hotels Mediterrani i Rex II, que tenen un preu de sortida de 384.800 euros i 488.800 euros cada un. En total s'espera recaptar entre els quatre immobles un import mínim de 1.055.800 euros que, d’acord amb la legislació vigent que regula les herències intestades, els imports obtinguts podran ser destinats a finalitats habitacionals o a establiments d’assistència social o a institucions culturals preferentment del municipi o la comarca d’on tenia la darrera residència el causant.

El primer lot d'immobles dels germans Anlló van sortir a subhasta el maig de 2014, assolint uns ingressos de 867.000 euros provinents dels hotels Rex I, Les Noies i l'Hostal Montserrat, tots ells situats a la Rambla del Portalet a més d'un habitatge ubicat al carrer de la Creu. Els dos primers hotels van ser enderrocats al novembre del 2015 pel nou propietari per aixecar un nou establiment de 4 estrelles amb 65 habitacions i que va suposar una inversió de més de 6 MEUR.

Pel que fa a la resta d'immobles que seran subhastats, tret d’un pis a Vinaròs, la resta estan situats en diverses poblacions de Catalunya. Concretament, hi ha els quatre de Sant Feliu de Guíxols; tres a l’Hospitalet de Llobregat, a Santa Coloma de Gramanet i a Valls; dos a Barcelona, a Masquefa, a Sallent i a Tordera; i un a Badalona, a la Bisbal de Falset, a la Bisbal d’Empordà, a Bot, a Breda, a Castelldans, a Castellví de la Marca, a Guimerà, a Molins de Rei, a Puigcerdà, a Reus, a Rubí, a Tortosa, a Vila-rodona i a La Vilella Baixa.

La subhasta pública tindrà lloc el dia 1 de desembre de 2022 a les 12:00h a la sala d'actes del Departament d'Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya.