Les administracions gironines recorden la ''resiliència'' dels catalans en l'acte unitari de la Diada

El president de la Diputació de Girona anima a participar en les manifestacions: "hi cap tothom"

L'Ajuntament de Girona, la Diputació i la Delegació de la Generalitat han recordat la "resiliència" del poble català al llarg de la història per animar a la població a mantenir la mobilització per aconseguir la independència.

Malgrat aquest missatge unitari, en els discursos ha traspuat alguns matisos en l'estratègia independentista que tenen les diferents formacions. La delegada del Govern, Laia Cañigueral, (ERC) ha demanat remar plegats i "escoltar i respectar totes les estratègies" de les formacions independentistes. Per la seva banda, el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, (Junts) ha insistit en la importància de participar en les mobilitzacions d'aquest 11-S. "En les manifestacions hi cap tothom", ha afegit Noguer.

En el seu discurs la delegada del Govern, Laia Cañigueral, ha demanat que “posem el país per davant de qualsevol individualitat. Teixim complicitats i consensos. Escoltem i respectem les estratègies de tots els qui compartim l’objectiu de treballar per la gent i la llibertat del país. Només treballant plegats aconseguirem un estat propi que doni una millor resposta a les necessitats actuals dels catalans i les catalanes”. “Emmirallem-nos amb actituds valentes i amb empenta. Continuem treballant i lluitant per la justícia social i la llibertat nacional. Avui i cada dia” ha clos la delegada del Govern.

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha remarcat que “avui Onze de Setembre de 2022 és moment, un cop més, de posar-nos dempeus i treballar per tornar a tenir una sola veu solemne i clara. El país està davant de tot i de tothom. Hi ha camins que, com a poble, no es poden recórrer per separat. Avui, més que mai, per fer justícia per a totes aquelles persones que s’han quedat pel camí en aquesta última dècada i sobretot pensant en les generacions futures, cal seguir construint i no defallir perquè, com deia Miquel Martí i Pol, encara tot és possible”.

“Avui és un bon moment per tornar a reivindicar la necessitat de seguir treballant per a enfortir els fonaments de la República catalana”, ha assegurat el vicealcalde de Girona, Quim Ayats, que ha destacat que “tenim molt clar quin és el camí, i no és cap altre que Catalunya esdevingui un nou estat lliure i independent”. “Treballem per una República on Girona segueixi sent un referent. Una Girona moderna, avançada, amb una qualitat de vida del segle XXI, i de la qual ens puguem continuar sentint orgullosos. Una Girona impulsora d’una ciutadania lliure, compromesa, diversa, feminista i igualitària”, ha assegurat en la seva intervenció el vicealcalde Quim Ayats.

L’acte commemoratiu ha comptat amb l’actuació del compositor i multinstrumentista Dani López, que ha interpretat El cant dels ocells; una versió de l’Hereu Riera que ha inclòs una gravació del projecte Càntut interpretada per Dolors Planella i Berga, enregistrada per la seva néta Alícia Mercader i Trias, i, per finalitzar l’acte, l’Himne Nacional de Catalunya, Els Segadors.