El Palamós Gent Gran inicia la teràpia assistida amb gossos

La iniciativa va tenir un periode de prova el 2017

El centre sociosanitari i residència assistida Palamós Gent Gran (Baix Empordà) ha iniciat aquesta setmana la teràpia assistida amb gossos per al seus residents. L’activitat consisteix amb un taller de dues hores de dura on la gosseta Noa ajudarà a promoure i mantenir les funcions físiques, psicosocials i/o cognitives de les persones usuàries del nostre centre. Serà de periodicitat quinzenal a la unitat de trastorns cognitius i també a la part de residència. Al centre de dia la periodicitat serà mensual.

La teràpia amb gossos s’incorpora així al programa d’activitats anuals que duu a terme el centre com són les passejades setmanals que es realitzen cada dimarts amb el voluntariat de la Creu Roja o el Programa “Apadrina un avi” conjuntament amb l’alumnat de 4t d’ESO de diferents instituts de Palamós.

L’activitat no és nova a Palamós Gent Gran. Mitjançant una subvenció de Caixabank, es va poder fer una prova el 2017. Davant de la bona acollida tant dels usuaris com la plantilla del centre, aquest 2022 s’ha pogut incorporar com una activitat estable amb recursos propis del centre.