Delafé y las Flores Azules desprenen vitalitat amb el seu últim treball

Han interpretat per primer cop davant del públic 'De ti sin mí/De mí sin ti' en el marc del Festival Strenes

L'Auditori de Girona ha tastat aquesta nit per primer cop el directe de l'últim treball de Delafé y las Flores Azules, 'De ti sin mí/De mí sin ti', en el marc del Festival Strenes. Ells mateixos han definit aquest quart treball, format per un disc doble, com a un "experiment" per demostrar que les lletres d'una mateixa cançó poden canviar completament de significat en funció dels sons que l'acompanyin.

Durant el concert, les frases al ritme de hip-hop d'Oscar D'Aniello combinades amb la dolça veu d'Helena Miquel han impregnat de vitalitat els assistents que han seguit amb entusiasme melodies noves però també de ja conegudes com 'La Juani', amb què han volgut homenatjar el desaparegut Bigas Luna. "Hem volgut fer un disc trist i alegre utilitzant les mateixes paraules", explicava a tall d'introducció Oscar D'Aniello als espectadors moments abans de servir per primer cop en directe el que és el seu quart treball, una aposta arriscada que coincideix també amb els seus deu anys de trajectòria. Es tracta d'un disc doble que inclou 22 noves cançons -11 temes-, amb la seva cara i la seva creu.

Des del primer moment, la formació barcelonina ha interpel·lat els espectadors amb temes d'aquest nou treball, que tot just ha sortit ara fa un mes, com ara 'Volvemos a empezar de cero', 'Echo de Menos' o 'De Mí sin Tí'. Tampoc hi ha faltat 'Río por no llorar', un tema de l'anterior disc que va ser l'origen d'aquest quart treball ja que tenia dues parts molt diferenciades.

Movent-se amb molta energia i ritme per tot l'escenari i amb un ritme de concert trepidant, la formació barcelonina també ha volgut rendir el seu especial homenatge al director Bigas Lunas que va morir fa pocs dies i que els va donar l'oportunitat de participar en la banda sonora de 'Yo soy la Juani' amb el tema 'La Juani', que també ha sonat amb força aquesta nit.

Aquesta ha estat l'estrena a Catalunya d'un treball que seguirà sonant els pròxims mesos a altres ciutats. El pròxim concert serà a Bilbao el pròxim 20 d'abril i el 25 a Barcelona en el marc del Festival de Guitarra. El disc 'De ti sin mí/de Mí sin ti' ha comptat amb la col·laboració de Nacho Vegas, Dani Vega (Mishima) o Esteban Perles (Bigott), entre d'altres noms coneguts.