Jutgen un acusat per abusar d'una menor de forma continuada a Blanes

L'home, que també està processat per abusar d'una germana de la víctima, nega els fets

L'Audiència de Girona ha jutjat un acusat que s'enfronta a 22 anys de presó per abusar d'una menor de 10 anys de forma continuada a Blanes i d'abusar també d'una germana de la víctima, major d'edat, aprofitant que una nit dormia a casa seva.

Els fets es remunten al 2020 quan el processat i la mare de les nenes eren parella sentimental i vivien junts en un pis del municipi. La menor va explicar que l'home, en presó provisional des que van denunciar els fets, li havia fet tocaments mentre dormia des de finals del 2020 fins al març del 2021, quan la víctima major d'edat va denunciar que havia abusat d'ella i el van arrestar. El processat ha negat els fets i ha assegurat que tot plegat "és una bogeria".

El cas que ha arribat a judici aquest dimarts a la Secció Quarta de l'Audiència de Girona va passar entre finals del 2020 i principis del 2021. Aleshores, l'acusat mantenia una relació sentimental amb la mare de les dues nenes –la dona tenia dos fills més també menors- en un pis de Blanes.

Segons la fiscalia, el processat aprofitant-se que era parell i residia al mateix domicili que la víctima, menor d'edat, va accedir en diverses ocasions a la seva habitació mentre dormia i li va fer tocaments a la zona genital. La menor va relatar durant la instrucció –aquest dilluns no se l'ha citat- que els abusos eren sostinguts en el temps i que, tot i que hi havia algunes interrupcions, pràcticament eren diaris.

La víctima va explicar als psicòlegs que tot hauria començat el dia que li van regalar un gos i que sempre passaven de nit, a la seva habitació i quan ella dormia. En tots els casos, però, haurien estat sense penetració. La psicòloga que ha testificat durant el judici ha donat credibilitat al relat de la nena.

Els abusos, però, es van destapar arran de la denúncia de la germana gran de la menor. La jove ha relatat durant el judici que la nit del 27 al 28 de març es va quedar a dormir a casa de la seva mare per cuidar dels seus germans petits perquè la seva mare i el processat havien de fer caixes per una "mudança".

Segons el seu relat, l'acusat va entrar de matinada a la seva habitació i li va fer tocaments –també sense penetració- en dues ocasions fins que va aconseguir fer-lo fora. L'endemà ho va explicar a la seva tia i va denunciar-ho a la policia. Els Mossos van detenir l'acusat aquell mateix dia i aleshores la menor va explicar els presumptes tocaments que havia patit durant mesos. Com que es tracta d'una menor, la mare va denunciar els fets que aquest dimarts han arribat a judici.

Durant la vista, l'acusat ho ha negat tot i ha assegurat que mai faria una cosa així. "També tinc germanes i no em faria mai falta fer això", ha dit tot afegint que li semblava una "bogeria". El processat, que només ha contestat a preguntes de la seva advocada, ha dit que la nit dels presumptes tocaments a la germana estava fent caixes al pis i que va passar gran part de la matinada amb la noia i la seva mare a la mateixa habitació. "Jo no he fet res·", ha insistit.

La fiscal li demana 22 anys pels delictes d'abús sexual continuat i abús sexual amb penetració i una indemnització per danys morals de 10.000 euros per a cada una. A les conclusions, la fiscalia les ha elevat a definitives però hi ha inclòs una qualificació alternativa per si se'l condemna per abús sexual sense penetració se li imposin 2 anys de presó per l'abús a la germana gran i 6 més pels abusos a la menor. També demana 3 anys de llibertat vigilada i 5 amb prohibició de comunicació i acostament.

La defensa, en canvi, en demana l'absolució i subsidiàriament si se'l condemna per abusos, que en el cas de la germana major d'edat se li apliqui la pena mínima d'1 any de presó o una multa de 18.000 euros i, en el cas de la menor, la pena mínima de 2 anys de presó. L'advocada de l'acusat ha dit que el relat de la germana major d'edat havia entrat en diverses contradiccions i que no hi havia proves suficients per condemnar el processat. El judici ha quedat vist per a sentència.