Girona treu l'art al carrer

La ciutat ha celebrat el Dia Internacional de l'Art amb 35 activitats que han tocat totes les vessants artístiques

Girona ha tret tot el seu potencial artístic al carrer aquest dissabte durant la commemoració del Dia Internacional de l'Art. La ciutat s'ha emplenat d'activitats gratuïtes, 35 en total, organitzades per 25 entitats i que han tocat totes les vessants artístiques des de la pintura, fins a l'escultura passant per la moda. La celebració ha tingut una bona rebuda per part dels ciutadans que han participat activament en tots els projectes artístics desplegats pels carrers de la ciutat. "Ha arrencat amb força i ha ajudat a unir forces en aquests moments difícils", ha assegurat la directora del Bòlit, Carme Sais. De cara al proper any s'espera ampliar el projecte arreu de les comarques gironines.

Tallers, exposicions, conferències, projectes, exhibicions, dibuixos o creació de vestits i pintura artística. Aquestes són només algunes de les 35 activitats gratuïtes que s'han portat a terme aquest dissabte des de primera hora del matí dins del marc del Dia Internacional de l'Art. Aquesta data, molt jove, va arrencar l'any 2011 i l'any passat es va commemorar a Barcelona.


Enguany, Girona ha tret tot el seu art als carrers per celebrar el naixement de Leonardo da Vinci, el 15 d'abril del 1452, tal i com va establir la Unesco. "L'art ha de servir a tothom i la celebració d'aquesta data tant assenyalada ha servit per fomentar la participació ciutadana i unir el sector en aquests moments difícils", ha explicat Sais. El centre Bòlit ha estat l'encarregat d'organitzar aquesta celebració. Una de les mostres més "destacades", segons Sais, ha estat la fotografia de grup que s'ha fet a les dotze del migdia a sobre del Pont de Pedra amb gairebé tots els participants.

"Aquesta mena d'actes crea una guspira d'il·lusió, és una forma positiva d'ensenyar tot el nostre potencial artístic i emocionava veure tots els artistes regalant els seus dibuixos i oferint el seu coneixement", ha comentat la directora del Bòlit. En principi, l'organització té previst ampliar el projecte de cara a propers anys. "Enguany s'ha focalitzat tot a Girona però cal obrir portes. Ja hi ha entitats i galeries d'arreu de les comarques gironines que s'han interessat en participar", ha assegurat. Els actes s'allarguen fins a les 11 de la nit.