Detingut un gihadista a Empuriabrava que volia atemptar a Catalunya

L'home tenia armes i compartia material a favor del moviment terrorista

Agents dels Mossos d’Esquadra de la Comissaria General d’Informació (CGINF) van detenir el 2 de setembre un home, com a presumpte autor d’un delicte d’autocapacitació i adoctrinament terrorista. La investigació es va iniciar a finals de maig arran de la localització d’una granada de la guerra civil en un domicili d’Empuriabrava (Alt Empordà). En aquell moment, els agents del TEDAX van recollir l’artefacte i el van analitzar. Els agents d’informació es van fer càrrec de la investigació i van identificar les persones que tenien ocupat el domicili.

Durant la investigació els agents van identificar la persona que havia adquirit la granada, així com altres armes blanques i una arma de foc simulada. A més, els mossos van poder concloure que l’home havia canviat la seva actitud, per una més agressiva, també el seu aspecte físic i feia manifestacions a favor d’organitzacions terroristes gihadistes, inclosa la intenció de cometre una acció violenta a Catalunya abans de marxar a països en conflicte.

També es va detectar que el detingut consumia i compartia material de contingut gihadista, majoritàriament relacionats amb el martiri. Durant la investigació es va poder constatar com el detingut s’havia altament radicalitzat i s’havia adherit plenament als postulats ideològics de l’organització terrorista, interioritzant els seus missatges i duent a terme un intens procés de difusió massiva de continguts i missatges gihadistes a terceres persones als qui animava a cometre accions violentes.

Com a resultat d’aquesta investigació, el dia 2 de setembre es va establir un dispositiu que va culminar amb la detenció de l’investigat a Empuriabrava. La investigació ha estat coordinada per la Fiscalia de l’Audiència Nacional i tutelada pel Jutjat Central d’Instrucció número 1 de Madrid.

Aquesta investigació ha permès la desarticulació d’aquest home, resident a Empuriabrava i que es trobava en un avançat procés de radicalització amb convicció i el propòsit d’atemptar.

Durant el temps que ha durat la investigació, aquest home ha estat sotmès a una vigilància exhaustiva per part de la Comissaria General d’Informació de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra.

El detingut ha ingressat al Centre d’Internament d’Estrangers (CIE), pendent d’un procediment d’expulsió per seguretat nacional.