El Museu de la Garrotxa mostra la personalitat artística d’Anna Manel·la

La mostra s’inaugura el 3 de setembre

El Museu de la Garrotxa ofereix la mostra “Si jo pogués. Anna Manel·la (1950-2019)” on s'ofereix una visió de l'artista olotina amb diverses peces que es podran veure del 3 de setembre fins el 15 de gener de 2023 a la Sala Oberta i a la Sala Oberta 2. A més de l’exposició, s’ha fet una tasca de recerca d’obra de l’artista olotina amb la qual s’han identificat més de 350 peces.

Anna Manel·la va ser una artista multidisciplinària que va donar forma a un univers artístic profundament subjectiu, personal i molt reconeixible, però amb una gran capacitat de comunicació i connexió amb el públic a un nivell visual, mental i emocional.

Des dels inicis de la seva trajectòria, a finals dels anys setanta, la seva obra es va desplegar mantenint alhora una gran coherència interna temàtica i estètica, i transformant-se contínuament a la recerca de les formes més afinades d’expressió dels motius que li eren propis. En aquesta exposició no es presenta la seva obra a partir d’un discurs històric i cronològic, sinó posant de relleu aquesta unitat interior i la seva perseverança en el tractament reiterat d’una sèrie d’elements i formes.

La voluntat és mostrar la personalitat artística d’Anna Manel·la com un tot valorant la capacitat que té d’establir i mantenir un centre a l’entorn del qual es va desplegant la seva poètica. S’hi podran veure juntes obres que no es van exposar mai plegades i que fins i tot pertanyen a moments temporals distants, i això fa possible un diàleg que fins ara no s’havia produït.