Els Catarres mostren a Girona el nou disc 'Postals'

Unes 160 persones han ballat, cantat i gaudit d'un dels concerts més divertits del festival Strenes

Bon ambient, optimisme i positivisme. Això és el que desprenen els ritmes del segon disc del grup Els Catarres, 'Postals', que s'ha presentat en primícia al festival Strenes de Girona. La formació ha interpretat amb força les seves noves cançons que giren al voltant de l'amor -tots els tipus d'amor- des d'una perspectiva positiva. El concert ha aconseguit un èxit absolut amb totes les entrades exhaurides i suposa el tret de sortida de la gira de la jove formació que passarà per Martorell, Tàrrega o Torredembarra.

Els assistents han ballat i cantat a ple pulmó totes les cançons perquè la banda ja va penjar fa dies a la seva web el nou disc perquè els fans se'l poguessin descarregar gratuïtament. L'alegria i l'optimisme es contagia. Si més no, això succeeix quan hi ha el grup català Els Catarres al voltant. Aquesta nit de divendres, la jove formació ha ofert un gran recital davant d'unes 160 persones a la Sala Planeta de Girona. Aquest concert es troba dins del festival Strenes i ha servit per presentar, per primer cop, el segon disc del grup anomenat 'Postals'.

Des d'un principi, els músics han animat a tot al públic amb els seus ritmes més nous i estiuencs fent-los aixecar de les cadires per moure l'esquelet. La nit ha començat a ritme de 'Rock'n Roll', 'Vull estar amb tu', 'Tintin', 'Tokyo', 'Souvenirs' o 'Caramelles' però no s'han oblidat de cançons mítiques com 'Jenifer' i 'Vell llop de mar'. Amb un directe ple d'energia, els joves artistes han volgut animar a tot el públic i han mostrat les seves noves incorporacions musicals. En concret, l'Èric Verges, en Jan Riera i la Roser Cruells han compartit escenari amb una banda de músics composta per un trombó, una trompeta i una bateria. D'aquesta manera, el bon ambient, el pop i el folk han estat els protagonistes durant un concert que també ha comptat amb punts de reggae i ritmes celtes.

Aquest segon disc, arriba després de mesos de treball en un local d'Aiguafreda amb un conjunt de 12 "postals" lluminoses, totes elles en català. L'objectiu del nou disc, tal i com van explicar els seus creadors, era transmetre un sentit positiu i fer que els fans s'evadissin dels moments complicats que es viu avui en dia. L'obra es va gravar a l'estudi Can Pardaler amb la complicitat de David Rossell i té col·laboracions tant destacades com la de Núria Feliu a 'Souvenirs' i Tomeu Penya en la cançó 'Camp d'oliveres'.

Tot i que el disc va sortir al mercat el passat 9 d'abril, els assistents al concert es coneixien totes i cada una de les cançons. Això és degut a que la banda va decidir penjar a la seva web el 21 de març - coincidint amb l'equinocci de primavera- el segon disc perquè els fans poguessin descarregar-se totes les cançons de forma gratuïta. Aquest gran espectacle musical suposa el tret de sortida de la seva gira que els portarà per una munió de locals i ciutats catalanes entre elles Martorell o Tàrrega.