El PSC vol saber abans d'un mes on anirà el nou Trueta

Segons la formació política, en els últims dos anys s'han perdut 15 MEUR per al projecte

El PSC ha demanat que el Govern i l'Ajuntament de Girona aclareixi, en el termini màxim d'un mes, en quins terrenys de la zona nord de Girona s'instal·laran els equipaments del nou hospital Josep Trueta. Segons el PSC, la "inacció" dels governs de la Generalitat i del consistori de Girona durant aquests últims dos anys ha suposat la pèrdua d'una inversió de 15 MEUR procedents de fons europeus per aquest projecte.

"El campus Trueta és cabdal per a l'economia del coneixement de les comarques gironines", ha destacat la cap de l'oposició al consistori gironí, Pia Bosch. La diputada socialista Marina Geli ha assegurat que "en un mes" es sabrà si "hi ha voluntat política" per tirar endavant el projecte. La diputada del PSC, Marina Geli, i la cap de l'oposició a l'Ajuntament de Girona, Pia Bosch, han fet aquestes declaracions durant una roda de premsa davant de l'hospital Josep Trueta aquest divendres.

Les dues membres socialistes han anunciat la creació d'una proposta de resolució al Parlament i una moció al consistori gironí per demanar en quins terrenys s'ubicarà el nou hospital i una partida pressupostària que garanteixi el començament del projecte pel 2013. "No ens cansem. El projecte del campus Trueta és cabdal per a l'economia del coneixement a Girona, per al territori de les comarques gironines i per a l'euroregió", ha explicat Bosch. La cap de l'oposició a l'ajuntament de Girona ha criticat que el Govern i el consistori han "desaprofitat dos anys durant els quals s'han anat passant la pilota i defugint de la responsabilitat".

Segons Bosch, aquests últims dos anys "sense moviments" ha repercutit negativament en l'edifici actual, en el present del sistema sanitari gironí i futur. La portaveu i Geli han coincidit en que el cost del projecte, 250 MEUR és "raonable" tenint en compte que el pressupost de l'hospital es mou al voltant d'uns 150 MEUR.

"El conseller de Salut diu que és partidari del nou Trueta però a l'hora de la veritat li passa la pilota a l'ajuntament. L'equipament és un projecte consensuat, és la columna vertebral del sistema sanitari gironí i no podem estar en aquesta situació d'indefinició", ha assenyalat Geli. La diputada no ha dubtat en assegurar que "s'està acabant la paciència". "Demanem per tercera vegada que s'assigni una partida pressupostària al projecte. En un mes sabrem si el govern té voluntat política de tirar endavant el nou hospital. Sense nou hospital no hi ha campus Trueta", ha explicat.

No obstant això, Geli ha ressaltat que encara "s'està a temps" per solucionar-ho i "no perdre més oportunitats perquè tenim un problema greu en la pèrdua de talent". La diputada ha assegurat que el president Mas hauria d'haver creat un "consell de transició econòmica i social" en comptes del Consell de Transició Nacional. "Aquesta postura mostra que el Govern no té projecte i em pregunto què vol pel país, més enllà de ser un país independent", s'ha preguntat. Les dues membres socialistes han lamentat que l'hospital ja ha patit, fins a dia d'avui, diverses retallades.