L'estat destina 1,8 MEUR per pal·liar els danys del #FocEmpordà

Les flames van afectar una superfície de 10.276 hectàrees, de les quals 8.246 eren arbrades

El Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres destinar 1.855.758 euros per pal·liar els danys causats per l'incendi de l'Alt l'Empordà de l'estiu passat. Amb aquest finançament es repararan les zones afectades pel foc que es va declarar el passat 22 de juliol a l'Empordà i que va afectar els termes municipals de la Jonquera, Capmany, Agullana, Darnius, Biure, Boadella i les Escaules, Llers, Terrades, Vilanant, Cantallops, Masarac, Pont de Molins, Avinyonet de Puigventós, Sant Climent Sescebes, Cistella i Cabanes.

Les flames van afectar una superfície de 10.276 hectàrees, de les quals 8.246 eren d'arbrat. En el conjunt de l'estat espanyol, el Consell de Ministres ha aprovat finançar amb 16.952.272 euros les obres de reparació dels danys produïts pels incendis forestals de l'estiu del 2012 a la comunitats autònomes de Catalunya, Castella i Lleó, Castella-la Manxa, País Valencià, Andalusia, Aragó, Múrcia, la Comunitat de Madrid i les Canàries -concretament, la Gomera i la Palma-.

Aquests focs van adquirir grans dimensions i van produir importants danys sobre les masses forestals. També van ocasionar efectes negatius per a la biodiversitat de les espècies i hàbitats de gran importància per a la societat, tenint en compte l'elevat valor ecològic, paisatgístic i mediambiental d'aquestes zones, amb la consegüent pèrdua de coberta vegetal, risc d'erosió, efectes en la vida silvestre, alteració del paisatge i pèrdues econòmiques en la població de les zones afectades.

Amb aquests fons es duran a terme actuacions per eliminar biomassa forestal cremada; de protecció contra l'erosió; ajuda a la regeneració; labors de neteges de muntanyes i de marges de rius; tractaments silvícoles o recuperació d'hàbitats, així com repoblacions forestals, correccions hidrològiques i reparació, i millora de pistes i infraestructures forestals.