El jutjat dona la raó a l'Ajuntament de Figueres i la Guàrdia Urbana farà hores extra per l'Acústica

Considera que a de prevaldre "l'interès general" per davant del agents en una "situació de risc"

El jutjat contenciós 2 de Girona ha desestimat la suspensió cautelar del decret d'emergència dictat per l'Ajuntament de Figueres per obligar la Guàrdia Urbana a fer hores extra per l'Acústica, de l'1 al 4 de setembre.

El jutge considera que en aquest cas "ha de prevaldre l'interès general" que és "la seguretat pública en una situació de risc concret". "La protecció de la seguretat davant dels riscos descrits i en un esdeveniment a celebrar en els dies posteriors, ha de prevaldre, en l'àmbit cautelar, davant dels interessos al·legats", conclou. La petició l'havia fet el sindicat SIP-Fepol per "vulneració de drets fonamentals" en considerar que el festival que se celebra anualment no era cap situació sobrevinguda i que hauria d'estar planificat.

L'Ajuntament de Figueres va dictar el decret de situació d'emergència a principis d'agost fruit d'un informe elaborat per l'inspector en cap de la policia on s'alertava que el festival podia arribar a concentrar 90.000 persones, amb pics de fins a 19.500. Per fer-hi front, proposava la xifra de 25 agents de serveis en els moments de màxima afluència i avisava que amb els torns ordinaris, ni fent canvis de planificació es podrien cobrir.

El decret acordava convocar una vintena d'agents a treballar en dies que no havien de fer-ho, a fer hores extraordinaris i, a d'altres, a canviar de torns. El sindicat SIP-Fepol, que s'hi oposava, va anunciar que ho portaria als jutjats per "vulneració de drets fonamentals" i que en demanaria la suspensió cautelar.

El sindicat considera que el festival, que se celebra anualment, no és cap situació sobrevinguda i que hauria d'estar planificat. En aquest sentit, el delegat del SIP-Fepol a les comarques gironines, Sergi Fernández, recordava que els serveis extraordinaris són "voluntaris".

Ho van portar al TSJC però l'alt tribunal es va inhibir perquè no li pertocava dirimir sobre la qüestió i ho va trametre a al contenciós de Girona. Aquest dimarts el jutjat contenciós 2 ha desestimat la petició de mesures cautelars sol·licitada pel sindicat i, a l'espera de resoldre la qüestió de fons, conclou que, en aquest cas, ha de prevaldre "l'interès general" per davant dels "interessos particulars" al·legats.

El vicealcalde i regidor de Seguretat, Pere Casellas, ha celebrat la decisió i ha dit que calia que prevalgués la seguretat a la ciutat. "No pot prevaldre l'interès d'una minoria davant del de tota la ciutat", ha insistit. 

Els sindicats respecten la decisió judicial

Des de SIP-Fepol afirmen que respectaran la decisió judicial sobre la suspensió de les mesures cautelars, però avisen que el cas "no està resolt en el fons". Per això mantenen que el consistori figuerenc ha vulnerat "drets fonamentals" dels agents i seguiran endavant amb la denúncia tot i que els jutjats no hagin acceptat les mesures cautelars. "Entenem que hi ha una vulneració però l'únic que es fa és valorar la cautelar", asseguren des del SIP-Fepol.