Olot aprova el Pla d'Emergència en situacions de sequera

El ple també dona el vistiplau al nou reglament del Mercat Setmanal

L'Ajuntament d'Olot (Garrotxa) ha aprovat inicialment per unanimitat en el ple d'aquest mes d'agost, el Pla d'Emergència en Situacions de Sequera, un document que detalla tot un conjunt de procediments i mesures tècniques davant episodis d'eventual sequera. El document inclou una descripció del sistema d'abastament del municipi, tot preveient la utilització màxima, recuperació i aprofitament dels recursos hídrics de la zona; recull els consums dels darrers anys i possibles mesures de control.

Tal com s’hi detalla, Olot es troba a la vall alta del Fluvià, dins de la unitat d'explotació 18 denominada com a Serralada Transversal. El document s’ha aprovat aquest dilluns, coincidint amb la resolució de l’Agència Catalana de l’Aigua del passat 26 d’agost per la qual es decretava el municipi en estat de sequera hidrològica i marcava un seguit de restriccions i mesures per reduir el consum d’aigua. El punt ha comptat amb el vot favorable de l’equip de govern de JuntsxCat, amb el suport d’ERC, la CUP i l’abstenció del PSC.

El Pla d’Emergència de Sequera d’Olot preveu diverses mesures; algunes de caràcter preventiu, altres d’àmbit continu que s'iniciaran en fase de normalitat i prealerta, i altres que es posaran en marxa en cas de sequera, diferenciades segons la situació sigui d'alerta o d'excepcionalitat, amb diferents graus d'emergència. També inclou un seguit d'accions i millores per al rendiment de la xarxa d'abastament, millora de fuites i renovació constant de les instal·lacions.

Seguint els paràmetres establerts, el Pla d'Olot també preveu la constitució d'un Comitè Municipal de Gestió de la Sequera, que serà l'òrgan encarregat de fer el seguiment de les tasques i vetllar pel compliment de les mesures previstes. A més, comptarà amb l'assessorament de diferents regidories implicades i caps tècnics que constituiran el Comitè de Seguiment de la Sequera i el Comitè de Control Operatiu de la gestió de la Sequera.

Pròrroga de la neteja als equipaments municipals i moció per uns serveis inclusius

El plenari d'aquest mes d'agost també ha aprovat inicialment per unanimitat la modificació del reglament del Mercat Municipal de venda no sedentària d'Olot que, a partir d'ara, permet regular i assegurar les assistències dels paradistes.

La sessió d’aquest dijous també ha aprovat la pròrroga del servei de neteja dels edificis i equipaments municipals de l'Ajuntament d'Olot amb el vot favorable de l'equip de govern de JuntsxCat, l’abstenció d’ERC i PSC i el vot en contra de la CUP i la convalidació per unanimitat de la gestió del manteniment dels camins Itinerànnia al Consell Comarcal de la Garrotxa. Per últim, en l'apartat de mocions, tots els grups han donat suport a la moció de l'associació Alliberem-nos per uns lavabos, dutxes i vestidors inclusius.