L'Ésdansa abaixa el teló de la 40a edició amb el 87% d'ocupació

La directora avança que el 2023 s'apostarà per l'exhibició, la formació i la creació com a línies de treball

Aquest diumenge el festival Ésdansa de les Preses (Garrotxa) ha posat el punt i final a l'edició d'aquest 2022, la 40a del certamen dedicat a la dansa tradicional d'arrel. La direcció ha concentrat els esforços per recuperar la normalitat i garantir que el públic podia tornar a participar de forma activa en les danses a través de tallers de formació i altres activitats.

A més, la pandèmia també va suposar un fre a les actuacions de companyies internacionals, que aquest any han tornat al festival. Tot plegat ha portat a l'Ésdansa a recuperar els set dies de programació amb un 87% d'ocupació i diversos espectacles i activitats han penjat el cartell d'entrades exhaurides.

En aquesta edició del festival hi han participat uns 200 voluntaris que s'han encarregat de tasques diverses com ara les infraestructures o l'atenció al públic. Els organitzadors agraeixen la tasca d'aquests veïns per tirar endavant el certamen.

Malgrat tot, l'Ésdansa ja té la vista posada en l'edició del 2023. Els organitzadors han avançat que es farà entre el 21 i el 27 d'agost a les Preses amb l'objectiu de seguir essent el festival de referència de la dansa d'arrel.

Per mantenir aquest títol, el festival apostarà per les línies de treball d'exhibició, formació i creació i a més s'apostarà per difondre la dansa d'arrel.