Els preus baixen tres dècimes al març a la demarcació de Girona

Les comarques gironines registren una inflació anual idèntica a la mitjana de l'Estat

Els preus han baixat tres dècimes a les comarques de Girona al mes de març i la inflació anual ha quedat situada en el 2,4%, segons l'índex de preus de consum (IPC) que ha publicat l'Institut d'Estadística espanyol (INE) aquest divendres al matí. Les comarques gironines han registrat una inflació en termes anuals idèntica a la mitjana de l'Estat, on els preus han caigut quatre dècimes al març i la inflació anual ha quedat en el 2,4%, confirmant les dades de l'IPC avançat que l'INE va publicar el 27 de març. A Catalunya, els preus han baixat tres dècimes al març i la inflació anual s'ha situat en el 3%, segons les dades de l'IPC.

La moderació de dos punts dels preus del transport, influïda pel descens de la partida de lubricants i carburants, ha estat el que ha pesat més en la variació de l'IPC anual. En segon lloc, l'INE ha citat la rebaixa de dues dècimes dels preus de l'alimentació i les begudes no alcohòliques.


Per contra, els preus de l'oci i la cultura han augmentat un punt percentual, especialment pel creixement del preu de les partides de viatges organitzats i serveis recreatius i esportius. Amb tot, a nivell estatal la taxa del 2,4% de l'IPC s'ha situat en el seu punt més baix des de juliol de 2012 (2,2%). La inflació subjacent, que no té en compte preus més volàtils com els carburants o l'alimentació, ha quedat en el 2,3%, a només una dècima de l'IPC general.

El transport (-0,6%) i l'alimentació (-0,1%) també han estat els responsables de la caiguda del 0,4% de la taxa mensual de l'IPC. Per contra, les partides de vestit i calçat (+4%), oci i cultura (+1,7%), hotels, cafès i restaurants (+0,3%) i habitatge (+0,1%) han frenat aquesta caiguda de l'IPC mensual, segons les dades de l'INE a nivell estatal.

A Catalunya, l'IPC anual ha quedat en el 3%, després de la baixada de tres dècimes de la inflació entre febrer i març. A nivell mensual, ha destacat el descens de sis dècimes del preu del transport i l'estabilitat de preus de la partida d'aliments i begudes no alcohòliques (0,0%). Per contra, les partides de vestit i calçat (+3,5%), oci i cultura (+1,4%), i hotels, cafès i restaurants (+0,4%) han estat les que més han augmentat al març respecte el mes anterior.