El nombre de visitants a Girona s'ha doblat aquesta Setmana Santa

La majoria dels turistes que han passat per la ciutat són catalans i han fet consultes relacionades amb el Barri Vell i els museus

L'Oficina de Turisme de Girona ha atès el doble de turistes que la Setmana Santa del 2012. En xifres absolutes han passat per l'oficina 3.040 persones, mentre que durant la mateixa festivitat de l'any passat van ser-ne 1.586. La majoria dels visitants són de Catalunya (un 60%). Els turistes que han passat per l'oficina, sobretot, han demanat informació relacionada amb el centre històric i els museus de la ciutat. El dia en què es van fer més atencions va ser Divendres Sant, fins ara només superat pels dies de més visitants de l'exposició Temps de Flors.

Aquest dia i l'endemà, l'ocupació dels hotels situats al centre de la ciutat es va enfilar fins al 95%. L'Oficina Municipal de Turisme de Girona ha rebut aquesta Setmana Santa el doble de visitants que durant el mateix període de l'any passat. Es calcula que unes 3.040 persones han visitat l'Oficina des del dijous 28 de març fins a l'1 d'abril, Dilluns de Pasqua. Això suposa multiplicar per dos dos els registres de l'any passat, ja que del 5 al 9 d'abril del 2012 -dies en què va caure la Setmana Santa- unes 1.586 persones van passar per l'Oficina de Turisme de Girona.

El dia de més afluència de visitants a l'oficina va ser el Divendres Sant. Aleshores, 1.074 persones van visitar la ciutat, davant les 470 que ho van fer l'any anterior. Des de l'Ajuntament de Girona destaquen l'elevada afluència de visitants del 29 de març, només superada pels dies més forts de l'exposició 'Girona, Temps de Flors'.

Pel que fa a la procedència dels turistes que aquesta Setmana Santa han passat per l'oficina de turisme, un 60% dels visitants són catalans, un 15% de l'estat espanyol, i la resta d'altres països. La majoria dels visitants vénen en parella a Girona, tenen entre 36 i 65 anys i s'allotgen en hotels de la ciutat.

La majoria de les consultes dels turistes han fet referència al centre històric de la ciutat. També han demandat informació sobre museus, la Girona jueva, i en menor mesura, sobre les activitats programades exclusivament per Setmana Santa.