Els pagesos gironins tiren de correu electrònic

El Departament d'Agricultura posa en marxa una adreça per avisar dels danys a les collites

El Departament d'Agricultura ja ha posat en marxa a les comarques gironines una adreça electrònica perquè els pagesos puguin avisar dels danys que provoquen les espècies cinegètiques tals com els senglars, cabirols o estornells als seus conreus. Els afectats podran enviar un correu electrònic amb la informació dels danys, la superfície afectada o el tipus de conreu i, directament, es transmetrà l'avís a la Federació de Caça de Girona, al gestor de l'àrea privada de caça o al Cos d'Agents Rurals perquè prenguin mesures. Un cop feta l'actuació el pagès rebrà un resum dels fets i el nombre d'animals capturats.

Des de Unió de Pagesos celebren la decisió i demanen que s'utilitzi aquest nou sistema. Aquest sistema d'avís era una de les propostes que va presentar Unió de Pagesos al Consell Territorial de Caça de Girona que es va celebrar el passat 12 de desembre. Des del sindicat celebren la posada en marxa d'aquest nou mètode i asseguren que ajudarà a controlar els danys i millorar l'eficiència de les actuacions de control d'aquestes espècies.

En concert, els pagesos que pateixin algun dany a causa d'espècies cinegètiques tals com senglars, cabirols, conills, tudons, tórtores, estornells o garses podran enviar un correu a l'adreça electrònica 'danys.generalitatgirona@gencat.cat' informant de tot el que ha succeït. Els afectats hauran d'apuntar els danys indicant la superfície afectada, el municipi, polígon o parcel·la, el percentatge afectat, el tipus de conreu, el seu telèfon i correu electrònic com també l'espècie o espècies que provoquen els desperfectes.

Tot seguit, els Serveis Territorials d'Agricultura a Girona trametran l'avís de danys el mateix dia o el següent a la Federació de Caça de Girona si és dins d'una àrea privada de caça federada, al gestor de l'àrea privada de caça directament si no és federada i al Cos d'Agents Rurals si es tracta d'un terreny lliure. Un cop s'hagi fet l'actuació, el pagès rebrà un resum dels fets indicant el tipus, el nombre d'actuacions i els animals capturats.

El sindicat considera que és "important" que tots els pagesos utilitzin aquest sistema d'avís per deixar constància dels danys que provoquen aquestes espècies, per poder valorar el seu funcionament i veure si els avisos són atesos. Al mateix temps permetrà millorar l'eficàcia de les actuacions de control d'espècies de caça. Des d'Unió de Pagesos ressalten que aquest nou sistema facilita els tràmits perquè el pagès no ha de contactar amb el titular cinegètic sinó que ho fa la pròpia administració.