ERC proposa modificar la legislació per garantir el subministrament elèctric

Joan Puigcercós apunta que seria necessari que les empreses fossin públiques de nou

A més a més, Puigcercós ha afegit que a les comarques gironines, 'garantir el servei públic de l’electricitat és molt important perquè implica un criteri de marca política'.

El president de la Federació Regional d’Esquerra, Josep Carrapiço, ha explicat que 'Endesa, amb àmplies complicitats polítiques ha intentat espolsar-se la responsabilitat pels efectes generats per la nevada del passat 8 de març, i a hores d’ara segueix mantenint que ha complert escrupolosament la llei i que inverteix amb suficiència en el manteniment de la xarxa elèctrica'. A més, ha afegit Carrapiço 'apel·lant la MAT Endesa ha mentit doblement. Primer, perquè la MAT ja està en marxa, i perquè ni amb la més absoluta candidesa és creïble que la construcció de la MAT hagués evitat que caiguessin fins a 33 torres de mitja tensió. El problema és la manca d’inversió en el manteniment de la xarxa distribuïdora de baixa i mitja tensió'.

La campanya iniciada explica per exemple que Endesa va incrementar el seu benefici net fins a 3430 milions d’euros l’any 2009, però a Catalunya només ha invertit 400 milions en tot l’any. A més, que el Consell d’Administració cobra 38,5 milions d’euros l’any. També s’informa als ciutadans dels requisits per canviar de companyia elèctrica i el ventall que hi ha per escollir.

A la presentació de la campanya hi ha assistit els diputats d’Esquerra al Parlament Alfons Quera, Pere Vigo i Pere Bosch, així com alcaldes d’Esquerra afectats per la nevada (Sarrià de Ter, Cassà de la Selva, Sant Hilari, Riells i Viabrea i Susqueda), i el president de la Federació Comarcal d’Esquerra de la Selva, Ismael Ventalló.