Mor als 58 anys l'escriptor i crític literari figuerenc Vicenç Pagès Jordà

Premi Nacional de Cultura, col·laborava amb diversos mitjans i havia de publicar un llibre aquesta tardor

L'escriptor i crític literari Vicenç Pagès Jordà (Figueres 1963), ha mort aquest dissabte als 58 anys, segons han informat diversos mitjans amb els quals havia col·laborat al llarg de la seva trajectòria professional i han confirmat a El Gerió Digital fonts del món editorial. Les citades fonts han explicat que Pagès estava treballant en un nou llibre amb aquesta tardor com a data prevista de publicació.

Pagès va guanyar la Biennal de Barcelona el 1989 i el 1997 va publicar la seva novel·la més exitosa, 'Carta a la reina d'Anglaterra'. Havia col·laborat amb els diaris 'El Punt Avui' i 'El Periódico', la revista 'Presència' i el digital cultural 'Núvol', entre altres, i havia exercit de professor a la Universitat Ramon Llull (URL). El 2013 va rebre el Premi Sant Jordi d'Òmnium Cultural per 'Dies de frontera' i la Generalitat el va distingir amb el Premi Nacional de Cultura l'any 2014.

Veus com les del ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, han expressat les seves condolences a les xarxes socials. La consellera del ram, Natàlia Garriga, ha assegurat que era "molt estimat dins i fora del sector cultural" i n'ha destacat l'"afabilitat" i el "talent". La Institució de les Lletres Catalanes (ILC) ha subratllat el perfil de "gran crític i escriptor" de Pagès, així com la seva afició al joc de cartes whist.

La presidenta de Junts, Laura Borràs, que va ser consellera de Cultura, n'ha lamentat la pèrdua. També les seves successores al Departament, les exconselleres Mariàngela Vilallonga i Àngels Ponsa. Vilallonga n'ha posat en valor la "molt bona obra feta que el sobreviurà", mentre que Ponsa ha assegurat que el sector queda "una mica orfe".