Suspès el desnonament d'una parella de Girona

La PAH critica que els jutjats s'esperin fins a última hora per comunicar als afectats que el seu cas ha quedat posposat

El desnonament previst per a aquest matí al barri de Santa Eugènia de Girona ha quedat suspès. Membres de la PAH de Girona s'han concentrat des de primera hora davant l'immoble, al carrer Montseny 66, per evitar que la parella que hi viu es quedi sense casa. Aquest era el primer intent de desnonament i estava previst per a les deu del matí.

La concentració s'ha allargat durant hores perquè els jutjats no han comunicat a la plataforma fins poc abans de les tres de la tarda que havia quedat postposat. La PAH critica que els jutjats s'esperin fins a darrera hora per comunicar als afectats la suspensió, allargant així el patiment de les famílies.

La Doris Ezeare i en Prince Justice són de Nigèria i es van comprar un pis al barri de Santa Eugènia el 2005. Llavors, tenien feina i podien pagar les quotes de la hipoteca però ara ja fa tres anys que no poden fer-hi front. Aquest matí, se'ls havia comunicat que a les deu del matí els vindrien a desnonar. La Doris estava sola a casa perquè el seu marit ha marxat a Atenes on un conegut li ha dit que podria tenir una oferta de feina per a ell.

Membres de la PAH han estat des de primera hora del matí a les portes del bloc on viu la parella per evitar que si venien a desnonar-los aconseguissin entrar a l'immoble. Durant hores d'espera, s'han fet moltes trucades al jutjat i al banc (Santander) per saber si s'havia posposat. Fins i tot, han anat fins als jutjats per poder esbrinar allà si s'havia suspès la cita. No ha estat però fins tres quarts de tres quan ha arribat la trucada de la tranquil·litat. Ara caldrà esperar uns dies per conèixer la nova data de desnonament.

Per això, la portaveu de la PAH a Girona, Marta Afuera, ha fet una crida als jutjats per demanar-los que no comuniquin 'in extremis' que els desnonaments han quedat posposats per evitar el patiment de les famílies. "No és humà fer-nos estar hores aquí patint i amb extrema preocupació", ha manifestat Afuera.

La PAH de les comarques gironines té constància que fins a finals de maig hi ha previstos una vintena de desnonaments.