Puigcercós destaca la importància de les consultes del 25A davant una sentencia negativa del TC

El president d'ERC assegura que serà necessari 'crear una nova legalitat' per aconseguir un estat propi

'Hem arribat a un punt que això és insostenible'. Així de contundent s'ha mostrat el president d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Joan Puigcercós, quan aquest matí s'ha referit a la situació de l'Estat de Catalunya i el procés deliberatiu que es resoldrà amb tota seguretat la setmana vinent amb la publicació de la sentència per part del Tribunal Constitucional (TC). El republicà es mostra convençut que 'serà una sentència negativa', ja sigui 'per la via de la re-interpretació o bé amputació directe', ha dit en referència als 140 articles recorreguts per part del Partit Popular (PP). Puigcercós ha demanat que es faci pública la sentència ja que 'aquest fet està portant a una situació de desestabilització permanent de la vida política, institucional, cultural i social de Catalunya', ha dit.

En aquest sentit el republicà adverteix que hi haurà poc marge jurídic per a revocar la sentència del TC i és per aquest motiu que ha destacat la rellevància de les consultes sobre la independència que tindran lloc el proper 25 d'abril a molts municipis de Catalunya. 'Una part molt important de catalans diran ben clar que cal crear una nova legalitat', apunta el president qui a més afegeix que serviran com a 'resposta democràtica, valenta i lliure dels ciutadans que volen un estat propi en el sí de l'Unió Europea. En un altre ordre de les coses el republicà també ha tingut paraules pel president de l'executiu espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero (PSOE), el qual ha apuntat es podria sentir 'desautoritzat' després d'una sentència negativa per part del TC. 'Zapatero haurà de donar explicacions ja que ha enganyat als que van pactar amb ell (fent referència a Artur Mas i José Montilla), o bé va fer doble joc', ha asseverat.

Finalment Puigcercós ha estès la mà a totes aquelles formacions polítiques que estiguin disposades a treballar amb ERC per tal de fer un pas en aquest sentit.
 
  • Joan Puigcercós destaca la importància de les consultes del 25 d'abril
  • El republicà demana la publicació de la sentència per part del TC