La primera edició de la Festa de la Pissarra s'afegeix a la Festa de la Verema de Colera

Se celebrarà el 3 de setembre

Colera (Alt Empordà) acull un any més la tradicional Festa de la Verema de la DO Empordà que tindrà lloc el 3 de setembre i que, enguany, inclourà la primera edició de la Festa de la Pissarra que han organitzat el Celler Hugas de Batlle i amb la col·laboració de l'Ajuntament i la DO.

Els actes començaran a les 10:30h amb la taula rodona 'Sòls pissarrencs. Vins exclusius', a càrrec de Delfí Sanahuja, enòleg de Vins i Caves Perelada i la geòloga Montserrat Vehí, mentre que estarà moderada pel consultor en paisatge Jordi Rodó i inclourà visita a la vinya amb l'acompanyament del propietari del Celler Hugas de Batlle, Eduard de Batlle. Les inscripcions es poden fer a través del correu electrònic.

Seguidament de les 17h fins a les 21h se celebrarà la Fira de vins a càrrec de dotze cellers de la DO Empordà i dos convidats; La Tour Vieille (Cotlliure) i Celler Vall Llach (Priorat).

Pel que fa als actes de la tradicional Festa de la Verema s'iniciaran a les 18:00h amb una cercavila i l'arribada del raïm al Passeig Marítim de Colera a càrrec de la companyia Teatralitzat. A continuació tindrà lloc el pregó de la festa a càrrec l'historiador Marcel Nadal. Acabat el pregó, se celebrarà el moment de premsada del nou most, que comptarà amb la participació de nens i nenes del municipi i l'acompanyament de Teatralitzat.

Posteriorment, hi hauran els parlaments del president de la DO Empordà, Xavier Albertí, i de l'alcalde de Colera, Lluís Bosch. L'activitat es tancarà amb un tast de vins del celler Hugas de Batlle i amenitzat amb l'actuació musical dels empordanesos Trío Calavera.