Salt obre la convocatòria per la bonificació de transport per a estudiants

Està adreçat a joves d'entre 16 i 25 anys empadronats al municipi

L’Ajuntament de Salt (Gironès) obrirà l’1 de setembre la convocatòria per sol·licitar la bonificació de transport per a estudiants. La iniciativa està adreçada als estudiants d’entre 16 i 25 anys empadronats a Salt que cursin estudis reglats a la ciutat de Girona o a la seva àrea metropolitana (municipis de la zona 1 de l’ATM).

La bonificació s’aplica a la targeta T-MES que és unipersonal i que permet fer viatges il·limitats durant 30 dies. El seu preu és de 47 euros però amb la subvenció del 40% (18,80 euros) que atorga l’ajuntament el preu final per als estudiants beneficiaris es rebaixa fins als 28,20 euros.

Cal esmentar que, excepcionalment i per l’aplicació urgent del Reial-Decret Llei 11/2022 del 25 de juny impulsat per fer front a determinades mesures per respondre a les conseqüències econòmiques i socials de la guerra a Ucraïna, de l’1 de setembre i fins el 31 de desembre de 2022, el preu de la targeta serà de 3 euros i cada recàrrega tindrà un preu de 23,50 euros. Amb la bonificació que ofereix l’Ajuntament saltenc del 40%, el preu de la recàrrega té un valor final de 14’10 euros.

La regidora de Mobilitat, Anna Fusté, explica que “estem molt satisfets de la bona acollida de la iniciativa i, curs rere curs, estem aconseguint arribar a més estudiants”. En aquesta línia cal esmentar que dels 46 saltencs i saltenques als quals es va arribar durant el curs 2018-19, aquest 2021-22 la xifra de sol·licituds es va gairebé triplicar arribar als 118.

Tots aquells estudiants que en cursos anteriors ja disposessin de la subvenció només cal que la demanin sense la necessitat de tornar a abonar el cost inicial de la targeta que és de tres euros.

Per fer la sol·licitud, es pot dur a terme presencialment al Registre General de l’Ajuntament, demanant cita prèvia al telèfon 972 23 65 76, i telemàticament a través de l’apartat de seu electrònica (serveis i tràmits) situada dins el web municipal. En aquest cas també es pot demanar suport al telèfon 972 23 65 76 o a través del correu electrònic.

La documentació que cal presentar és la següent:

  • Formulari de sol·licitud
  • Còpia del DNI del sol·licitant
  • Còpia de la matrícula vigent o altre document que acrediti els estudis que es faran
  • Fotografia de carnet del sol·licitant (els que ho demanin per primera vegada)

Els dos períodes en els quals es pot demanar la targeta van de l’1 de setembre al 31 d’octubre i del 15 de gener al 15 de febrer.