Banyoles millora l'enllumenat de l'estadi Miquel Coromina

Els treballs costen poc més de 60.000 euros

L’Ajuntament de Banyoles (Pla de l'Estany) ha iniciat aquest dies els treballs per millorar i optimitzar l’enllumenat exterior de l’estadi Miquel Coromina Moretó. L’actuació pretén modernitzar la instal·lació per reduir la contaminació lumínica i millorar-ne l’eficiència energètica. El projecte, que suposa una inversió de més de 60.000 euros, compta amb una subvenció del Consejo Superior de Deportes.

Els treballs de millora i optimització de l’enllumenat exterior de l’estadi Miquel Coromina Moretó es fan com a prèvia al triatló internacional de Banyoles que se celebrarà aquest cap de setmana i que té com a seu el camp de futbol. L’actuació permetrà substituir els actuals focus d’halogenurs metàl·lics per altres de tipus led, sense contaminació lumínica i amb un excel·lent rendiment lumínic i la incorporació d’un nou sistema de regulació.

El regidor d’Esports de l’Ajuntament de Banyoles, Jordi Congost, ha destacat que “l’actual il·luminació del camp genera una important contaminació lumínica en punts elevats de Banyoles propers a l’estadi que aquesta actuació ens permetrà resoldre i, a més, ens permetrà aconseguir una millor eficiència de l’enllumenat i, per tant, un estalvi econòmic, reduint la despesa a més de la meitat”. Amb aquesta actuació, a més, es millorarà la qualitat de la il·luminació, amb unes òptimes condicions d’uniformitat de l’enllumenat.