Palafrugell obre el nou aparcament gratuït de l’Energia

La nova zona d’estacionament té capacitat per a uns 50 vehicles

Palafrugell (Baix Empordà) ja ha obert el nou aparcament gratuït conegut com L’Energia. La zona d’estacionament situada a només 5 minuts a peu del centre, té capacitat per a uns 50 vehicles. És tracta d’un aparcament de terra ubicat al costat de l’Escola de Música L’Energia, entre els carrers de Manufactures del Suro i Garriga, amb accés per aquest últim i per Pi i Margall.

Durant aquest mandat, l’equip de govern ha dotat el municipi de 1.000 noves places d’aparcament gratuït repartides entre Palafrugell i els nuclis costaners de Llafranc i Calella de Palafrugell. La millora de la mobilitat i la creació de bosses d’aparcament properes als centre o a d’altres punts d’interès del municipi són un dels seus eixos clau.  Es seguirà treballant en aquesta línia.

En aquest sentit, s’han aprofitat espais on encabir-hi bosses d’estacionament gratuïtes per a vehicles. Tots els aparcaments són entre 5 i 10 minuts a peu del centre -tant si és de la vila com dels nuclis costaners- i responen també a les diverses necessitats veïnals. El projecte de política d’aparcaments de Palafrugell, que ha començat en aquest mandat, és que hi hagi sempre aparcament disponible tant per als veïns i veïnes que viuen als diferents barris i nuclis com per a tothom que vulgui comprar a les zones comercials, tal i com funciona a les principals ciutats d’arreu d’Europa.  

En concret, amb aquest nou aparcament, el municipi disposa de 17 zones d’aparcament gratuït, on s’hi ofereixen més de 1.000 places. Pel que fa a les zones blaves, hi ha 13 espais d’aparcament amb més de 500 places. Sense oblidar els 2 pàrquings de pagament (carrer Torres i Jonama i plaça de Can Mario) que disposen de 275 places d’estacionament.