Tres detinguts en tres dies per protagonitzar robatoris a Figueres, Llançà i Portbou

En un dels casos van robar un collaret a una anciana que prenia el sol a la platja

Agents dels Mossos d’Esquadra de la Comissaria de Figueres (Alt Empordà) van detenir, els dies 10, 11 i 12 d’agost, dos homes de 19 i 22 anys, i una dona de 37 anys com a presumptes autors de dos delictes de robatori amb violència i intimidació i un delicte de robatori amb força a interior d’establiment, en grau de temptativa.

La primera detenció va tenir lloc el 10 d’agost quan mossos d’aquesta comissaria van arrestar una dona que el matí del 18 de juliol va abordar una noia a la sortida d’una entitat bancària de la ciutat de Figueres. Amb la finalitat de sostreure-li la bossa de mà, i després de forcejar molt, l’agressora que no va aconseguir el botí, va fugir del lloc.

La segona detenció va tenir lloc la tarda de l’11 d’agost a la població de Llançà, quan els mossos van rebre l’avís que una senyora d’edat avançada havia patit l’estrebada d’una cadena d’or a la zona de Sant Carles.

Concretament la víctima es trobava a la platja quan de sobte uns joves li van arrancar el collaret d’or i després van fugir. Gràcies a la col·laboració de la Policia Local de Llançà i de la ciutadania, els agents van detenir un dels autors a la zona de l’estació i la dona va poder recuperar la seva joia.

La investigació resta oberta i no es descarten més detencions per aquest fet. La tercera de les detencions va tenir lloc la matinada del 12 d’agost a la població de Portbou després que els mossos rebessin l’avís que un jove volia entrar dins a un bar.

Quan els agents van arribar van veure un noi enfilat en un test manipulant una de les finestres de l’establiment. En veure la presència policial va sortir corrents però va ser arrestat en una carrer proper.

Els tres detinguts, algun d’ells amb antecedents, van passar els dies 12 i 13 d’agost a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia Figueres, qui en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.